Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΏΡΑ 19:30 ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
από xper
δημοσιεύτηκε4 June, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

 

Mε τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Ανεξάρτητος Τομέας Κοινωνικής Συνοχής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η "Πολιτεία Πολιτισμού" διοργανώνουν Μουσική Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της άλωσης της Κωνσταντινούπολης της Αρμένικης και Ποντιακής Γενοκτονίας.

Την 4η Ιουνίου 2018 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η «Πολιτεία Πολιτισμού» διοργανώνουμε στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης μεγάλη πολιτιστική και ιστορική μουσική εκδήλωση, με τίτλο «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», θρηνώντας την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Γενοκτονία των Αρμενίων όντας το πλήρωμα της Θεσσαλονίκης συγκείμενο κατά πλειοψηφία από πρόσφυγες της καθ ημάς Ανατολής με ελεύθερη είσοδο.
Η εκδήλωση θα αποτελείται από τρία μέρη αντίστοιχα, με θεατρικές εισηγήσεις, μουσικό πρόγραμμα παραδοσιακών ήχων και με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών αντίστοιχης καταγωγής και βιωμάτων.
Οι ολιγόλεπτες εισηγήσεις θα γίνουν από τους κκ Κ. Γκιουλέκα (Βουλευτής ΝΔ- Α΄ Θεσσαλονίκης), Η. Κοντοζαμάνη (Προϊστάμενος Εφετών Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης) , Πέπη Ανσουριάν (Δικηγόρος- Πρόεδρος Πολιτείας Πολιτισμού), Χ. Αηδονόπουλο (Αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ), και Γιώτα Ιωακειμίδου (Φιλόλογος- Καθηγήτρια ΠΑΜΑΚ).
Οι επιλεγμένες συνθέσεις και τα τραγούδια της συναυλίας σκοπό έχουν να λειτουργήσουν ως ένα μουσικό ενθύμιο διαρκούς μνήμης με πρόκριμμα <Ποτέ ξανά>.
Στο μουσικό πρόγραμμα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης θα παρουσιάσουν η Παραδοσιακή Χορωδία Ένωσης Κυριών Δράμας- Δ/νση χορωδίας Λευτέρης Καλλινικίδης, Μουσικοδιδάσκαλος- και ο Χρήστος Χαλκιάς , με τη συνοδεία λαούτου, κλαρίνου, κρουστών και πλήκτρων και τη συμμετοχή χορευτικού συλλόγου.
Στο μουσικό πρόγραμμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων την καλλιτεχνική Διεύθυνση την έχει ο καταξιωμένος μουσικός Κάρεν Γκεβορκιάν, με τη συμμετοχή της Μαριάννας Γεωργιάδου, Άλμπερτ Μουραντιάν, Ακόπ Καζαριάν και άλλων μουσικών.
Στο μουσικό πρόγραμμα της Γενοκτονίας των Ποντίων θα τραγουδήσουν ο Γιώργος Ιωαννίδης, η Πελα Νικολαίδου, ο Αλέξης Παρχαρίδης και ο Στάθης Νικολαίδης.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Λύρες : Μπάμπης Κεμανετζίδης και Δημήτρης Ξενιτόπουλος
Λάουτο: Νίκος Σιδηρόπουλος
Νταούλι: Κώστας Ζώης, Γιώργος Πετρίδης και Άμλετ & Κάρεν Χαναμιριάν
Ντουντούκ: Κάρεν Γκεβορκιάν και Νικήτας Παπαδόπουλος
Κλαρίνο: Χάτσο Γκεβορκιάν
Qamancha - Ακόπ Καζαριάν
Πλήκτρα: Ιωάννης Τσουγκουτζίδης και Ακόπ Καζαριάν
Βιολί: Γιώργος Κιου
Συμμετέχουν οι χορευτικοί Σύλλογοι:
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ¨ΜΑΣΙΣ¨ ΤΟΥ ΑΡΜΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΧΑΜΑΣΚΑΙΝ¨, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΒΖΗΓΟΣ ΑΡΟΘΥΜΙΑ ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ», ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΣΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ