Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θεσσαλονίκη,Δυναμικές πορείες, ακρίβεια,προσαγωγές ατόμων,ΠΑΜΕ,άγαλμα Βενιζέλου,εργασιακά δικαιώματα,εισοδήματα των εργαζομένων,

Θεσσαλονίκη: Δυναμικές πορείες κατά της ακρίβειας και υπέρ της αύξησης των μισθών

από xper
δημοσιεύτηκε7 April, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Με βασικά συνθήματα κατά της ακρίβειας και υπέρ της αύξησης των μισθών πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, στις οποίες συμμετείχαν εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες. Μεταξύ αυτών και οι διανομείς φαγητών.

Οι διαδηλωτές μεταξύ άλλων ζητούν την λήψη μέτρων προκειμένου να διαφυλαχτούν εργασιακά δικαιώματα αλλά και τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Διαφορετική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ακολούθησαν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν έλειψαν και οι εντάσεις όταν μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να περάσουν στο εσωτερικό του λιμανιού από την πύλη 11 όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να διαμαρτυρηθούν για την χρήση του από Νατοϊκές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 11 προσαγωγές ατόμων, ενώ κατά την ολοκλήρωση της πορείας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ομάδα αγνώστων κατέστρεψε κάμερα ασφαλείας τράπεζας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ