Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κριθαράκι με μύδια δια χειρός Απόστολου Τζιτζικώστα στην 30η Detrop!

Κριθαράκι με μύδια δια χειρός Απόστολου Τζιτζικώστα στην 30η Detrop!

από xper
δημοσιεύτηκε7 April, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Κριθαράκι με μύδια δια χειρός Απόστολου Τζιτζικώστα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  το μεσημέρι της 4/4 οι επισκέπτες της 30ης Detrop και της 10ης Artozyma, στο Περίπτερο 12 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου, μεταξύ άλλων, είχε στηθεί, για άλλη μια φορά, η γωνιά γευσιγνωσίας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, με σκοπό την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας.

τζιτζι
Στη φωτογραφία από δεξιά: Χρήστος Γκότσης, αναπληρωτής πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Κυριάκος Πιλίγκος, Δημήτρης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος Λέσχης Α.Β.Ε., Μαρίνος Χονδρολίδης, Σωτήρης Μπάτος, τομεάρχης περιφέρειας, Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης, Κική Εμμανουηλίδου, Αντώνης Μουστάκας, Βασίλης Mαλτάς, Κωνσταντίνα Γκουγκούδη.
τζ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με την βοήθεια των σεφ της Λέσχης, μαγείρεψε το κριθαράκι με τα μύδια, το οποίο προσφέρθηκε στους επισκέπτες και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές!

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε την σημαντική συμβολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος στις δράσεις της Περιφέρειας που έχουν στόχο να γνωρίσει ο κόσμος τη Μακεδονική κουζίνα και τα Μακεδονικά προϊόντα ενώ διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, – οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των εκθέσεων, μαγείρευαν για τους επισκέπτες συνταγές της Μακεδονίας – ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την στήριξη του και υποσχέθηκαν ότι θα παραμείνουν αρωγοί στο έργο της περιφέρειας.

Πηγή:.politismika.gr

Οι εκθέσεις ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρη Μπάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα και την Περιφερειακή Σύμβουλο Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιχειρηματίες και παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και με εμπορικούς επισκέπτες που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στη διανομή, εισαγωγή, χονδρεμπόριο και λιανική πώληση τροφίμων και ποτών.

Παράλληλα με τη συμμετοχή της στις σημαντικές εκθέσεις για την αγροδιατροφή, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποίησε με επιτυχία εντός της DETROP BOUTIQUE την καμπάνια για την προβολή και προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

φΟ κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τις δυο εκθέσεις “ό,τι πιο δυναμικό, γευστικό και καινοτόμο, έχουν να προσφέρουν η αγροδιατροφή, η αρτοποιία και η ζαχαροπλαστική” και επισήμανε: “Ο ελληνικός αγροδιατροφικός τομέας είναι ο εθνικός πλούτος μας. Είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και βασική πηγή ανάπτυξης και εξωστρέφειας για τη χώρα μας. Άλλωστε, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο τομέας της αγροδιατροφής και η γόνιμη διασύνδεση και αλληλεπίδρασή του με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και άλλους δυναμικούς τομείς της οικονομίας, είναι η αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής μας στρατηγικής. Στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, μέσα από στοχευμένες δράσεις και συνέργειες, τους παραγωγούς, τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του τόπου μας, στις προσπάθειες τους να προβάλλουν, να αναδείξουν και να προωθήσουν, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Μαζί τους δίνουμε καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις μεγάλες προκλήσεις και τις δυσκολίες, σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ραγδαία. Σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούμε να παρέχουμε τις δυνατότητες, τα κίνητρα, τις ευκαιρίες και τις υποστηρικτικές δομές ώστε να ενδυναμώσουμε τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες, στην πράξη. Να δώσουμε προοπτική στα επιχειρηματικά τους σχέδια και στις δημιουργικές τους ιδέες, προκειμένου να προχωρήσουν μπροστά, να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη φήμη και την εικόνα των προϊόντων τους, να κατακτήσουν νέες αγορές, να στηρίξουν τους εργαζομένους τους, να δημιουργήσουν νέο εισόδημα και νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες”.
 

ο


Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης, “μας γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία, όταν όλοι μαζί, πετυχαίνουμε νίκες για τον τόπο μας, όπως στις εξαγωγές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που μέσα στην κρίση αυξήθηκαν πολύ πάνω από το τον εθνικό μέσο όρο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παράγει το 26% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος στον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας, Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Και όλες μας οι προσπάθειες είναι να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους του κλάδου, με στόχο να πρωταγωνιστήσουμε στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Αυτές οι προσπάθειες θέλουμε να είναι και είναι καρποφόρες. Σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, με όλα τα κόστη να εκτινάσσονται, αναζητούμε εφικτές λύσεις, θέτοντας το μείζον ζήτημα της στήριξης των παραγωγών, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη την ηγεσία της ΔΕΘ-Helexpo, τον Πρόεδρο Τάσο Τζήκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Κυριάκο Ποζρικίδη, για τη διοργάνωση των σπουδαίων αυτών εκθέσεων και υπενθύμισε τα λόγια του αείμνηστου και καλύτερου πρεσβευτή της Μακεδονικής Κουζίνας, Πατέρα Επιφάνειου: “Η μαγειρική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπου για να δείξεις πόσο αγαπάς και πόσο εκτιμάς τον συνάνθρωπό σου”.

“Στις διοργανώσεις, όπως η DETROP και η ARTOZYMA συμμετέχουν και διακρίνονται άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν και με αγάπη και σεβασμό το προσφέρουν στους συνανθρώπους τους”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

πλάνα από εκδηλώσεις στην 30η Detrop και της 10ης Artozyma