Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο και ποικίλες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
από xper
δημοσιεύτηκε19 May, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Με ελεύθερη είσοδο και ποικίλες εκδηλώσεις τα μουσεία της υφηλίου και φυσικά της χώρας μας, δημόσια και ιδιωτικά, μικρά και μεγάλα, γιορτασαν τη διεθνή ημέρα τους.

Η Δύναμη των Μουσείων είναι η θεματική του φετινού εορτασμού και ο φορέας που τιμάται φέτος είναι ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης -MOMus, για το επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ευρύτερα πολιτιστικό έργο που επιτελεί, καθώς και για τη δυναμική παρουσία του στον εικαστικό χώρο.

Στα πέντε μουσεία του ΜΟΜus έχει προγραμματιστεί 6ημερο πρόγραμμα εορτασμού με ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν εισιτήριο σε όλες τις εκδηλώσεις, μουσικές, εκπαιδευτικές, πειραματικά και συμμετοχικά εργαστήρια και ξεναγήσεις στις εκθέσεις.

Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα ακόμα και σε χωριά όπως το Ψάρι Γορτυνίας σε ένα διαφορετικό μουσείο όπου «ξεδιπλώνεται» η ιστορία της Δημοτικής Εκπαίδευσης, από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, μέχρι τη δεκαετία του ’80.

Στην Κορομηλιά Κιλκίς ο διεθνής εορτασμός των μουσείων μεταφέρθηκε στον αρχαιολογικό χώρο όπου βρίσκονται απομεινάρια τρίκλιτου βασιλικού ναού του 6ου αιώνα, στη θέση αρχαίου χώρου λατρείας.

Το μήνυμα της φετινής διεθνούς ημέρας των μουσείων με εκδηλώσεις σε όλα τα μουσεία της χώρας, εστιάζει στο να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Εορτασμός της διεθνούς ημέρας μουσείων στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ, ΠΕΓΚΥ ΜΠΡΟΥΣΑΛΗ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ