Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δήμος Κατερίνης | Οργανισμός Πολιτισμού: | Οι 12 Θεοί του Ολύμπου «έρχονται» στην Αστική Σχολή

Δήμος Κατερίνης | Οργανισμός Πολιτισμού: | Οι 12 Θεοί του Ολύμπου «έρχονται» στην Αστική Σχολή

Οι 12 Θεοί του Ολύμπου «έρχονται» σε μία μοναδική διαδραστική εμπειρία στην Αστική Σχολή | Με μεγάλη ανταπόκριση η πρώτη παρουσίαση - επίδειξη της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας
από xper
δημοσιεύτηκε3 June, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού:

Οι 12 Θεοί του Ολύμπου «έρχονται» σε μία μοναδική διαδραστική εμπειρία στην Αστική Σχολή

τ
  • Με μεγάλη ανταπόκριση η πρώτη παρουσίαση - επίδειξη της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας

Δεν είναι μόνο τα στατικά εκθέματα που συναντά κανείς κατά την επίσκεψη σε ένα Μουσείο. Τι θα συνέβαινε π.χ. αν το έκθεμα «ζωντάνευε» και ξεκινούσε έναν διάλογο με τον επισκέπτη;

Ο λόγος για την πρώτη παρουσίαση και επίδειξη της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας «Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου», από τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π) του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την εταιρεία «π Τεχνολογίες», η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27/05,  στο κατάστημα «Γερμανός».

τ

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και ενδιαφερόμενοι πολίτες παρακολούθησαν την εκδήλωση και ενεργοποίησαν την εφαρμογή για αναπαραγωγή της σκηνής επαυξημένης πραγματικότητας με τον Δία. Τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φάνης Τερζοπουλος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιώργος Τσιαλός.

Όπως  είναι γνωστό, η υλοποίηση του έργου δρομολογείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), στο πλαίσιο επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, από την επιτροπή δράσεων Μουσείων, Πινακοθηκών και Συλλογών Σύγχρονου Πολιτισμού για τη δημιουργία, σε αίθουσα της Αστικής Σχολής, Διαδραστικού Μουσείου με θέμα: «ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».

Το προσεχές διάστημα, στην Αστική Σχολή Κατερίνης προγραμματίζονται και θα  ακολουθήσουν οι επόμενες φάσεις του έργου.

τ

To Διαδραστικό Μουσείο Επαυξημένης Πραγματικότητας με θέμα "Οι 12 Θεοί του Ολύμπου" θα ανοίξει τις πόρτες του στην Αστική Σχολή Κατερίνης αυτό το καλοκαίρι. Μια καινοτόμα δράση του Δήμου Κατερίνης, του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) και της Pi tech.

Το έργο θα ενισχύσει την έμφυτη περιέργεια των παιδιών, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και ελκυστικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, ενώ θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει μια εφαρμογή εμπειρίας επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για smart phones και tablets, προσφέροντας πλοήγηση στον χρήστη μέσα από τα γεγονότα που ξετυλίγονται στο Δωδεκάθεο.

Η διαδραστική εφαρμογή θα βοηθήσει τους χρήστες να αναπτύξουν μια βαθύτερη κατανόηση της μυθολογίας συμμετέχοντας ενεργά σε μια σειρά ενεργειών.

Η πρόταση βασίζεται στην προσέγγιση της μάθησης που βασίζεται στη διερεύνηση.

τ

Το κύριο προϊόν θα είναι: -μια εφαρμογή που θα καθοδηγήσει το χρήστη μέσα από τη Μυθολογία του Δωδεκάθεου -εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαφοροποιημένο σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες 9-10 ετών, 11-12 ετών, 13-14 ετών, 15-16 ετών.

Η εφαρμογή και των δύο ταυτόχρονα θα δημιουργήσει ένα φιλικότερο περιβάλλον, στο οποίο ο χρήστης θα συμμετέχει ενεργά στο Μουσείο και την πρόσληψη της γνώσης που προσφέρει.

Επισκεφτείτε το site της εταιρίας μας για να μάθετε περισσότερα για το Augmented Reality (Επαυξημένη Πραγματικότητα) και τις εφαρμογές που μπορεί να έχει στην καθημερινότητα: https://pi-tech.gr/