Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
86η ΔΕΘ: Συλλαλητήρια και σειρά δράσεων ετοιμάζουν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ

86η ΔΕΘ: Συλλαλητήρια και σειρά δράσεων ετοιμάζουν ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ

από xper
δημοσιεύτηκε4 September, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προετοιμάζεται για σειρά δράσεων ενόψει της 86ης ΔΕΘ που θα κορυφωθούν στις 10 Σεπτεμβρίου με το Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

κ

Το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει:

  • Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα του Ε.Κ Θεσσαλονίκης στον 7ο όροφο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι και Γενικοί Γραμματείς των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, Μακεδονίας και Θράκης
  • Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου στις 11:00 το πρωί, στο ξενοδοχείο Mediterranean( Σαλαμίνος 3 και Καρατάσου Θεσ/κη). Στη συνέντευξη τύπου μετά τις τοποθετήσεις συνδικαλιστικών στελεχών, θα παρουσιαστούν από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ οι τελευταίες εξελίξεις για την οικονομία και την αγορά εργασίας και θα δοθεί στην δημοσιότητα δημοκοπική έρευνα για την οικονομική και εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
  • Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί  συλλαλητήριο   στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας. 

«Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, το δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές, η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση», θα βρεθούν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των δράσεων και διεκδικήσεων της Συνομοσπονδίας. «Οι εργαζόμενοι θα δώσουν σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ΣΤΗ 86η ΔΕΘ

«Η ζωή μας δεν μπαίνει σε vouchers και pass, οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα. Για αυξήσεις στους μισθούς. Για ρεύμα και καύσιμα φθηνά για το λαό» τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του  και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο στην 86η ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ. Επιπλέον σήμερα (2/9) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των συνδικάτων και αποφασίστηκαν οι εξής πρωτοβουλίες:

  • Την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τη φοιτητική στέγη.