Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πανηγυρική λιτανεία της εικόνας του Αγίου Δημητρίου

Πανηγυρική λιτανεία της εικόνας του Αγίου Δημητρίου

από xper
δημοσιεύτηκε26 October, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Με τη λιτάνευση των εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Γεροντίσσης ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου Αγίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της επετείου του 1940.

Πλήθος πιστών προσκύνησε τις εικόνες , οι οποίες κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης πέρασαν και από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Για πρώτη φορά η λιτανεία για τη γιορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου διήλθε από τον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου

γ

Τη συνεορτάζουσα Ιερή Εικόνα της Παναγίας Γερόντισσας, του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και τη Λάρνακα του Αγίου με τα Ιερά Λείψανα, υποδέχθηκε, σήμερα το πρωί, στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης.

γ

Ήταν η πρώτη φορά που η λιτανεία, παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου, διήλθε από το προαύλιο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζεται ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά από πρωτοβουλία του κ. Καλαφάτη. Στη δέηση, στην είσοδο του Διοικητηρίου παρέστησαν, ακόμη, η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου και υπάλληλοι του Τομέα και των Διευθύνσεων που στεγάζονται στο κτήριο.

γ

Στη συνέχεια, ο κ. Καλαφάτης, μαζί με πλήθος πιστών, ακολούθησε τη λιτανεία ως τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας ενώ ο εορτασμός θα κορυφωθεί με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr | ΕΡΤ3,

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ,

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ