Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανακοίνωση Δήμου Ωραιοκάστρου για την διαμαρτυρία αγροτών στο Δημαρχείο

Ωραιόκαστρο διαμαρτυρία αγροτών στο Δημαρχείο

από xper
δημοσιεύτηκε15 November, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ανακοίνωση Δήμου Ωραιοκάστρου για την διαμαρτυρία αγροτών στο Δημαρχείο

Με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου από μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δρυμού, σχετικά με την αποκατάσταση αγροτικών δρόμων έπειτα από εργασίες εκσκαφής, η διοίκηση του Δήμου αναφέρει ότι:

Ενεργεί σύμφωνα με όσα ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία.

Η έκδοση άδειας εκσκαφής ακολούθησε το νόμιμο τύπο και την ισχύουσα διαδικασία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Ωραιοκάστρου εξέδωσε άδεια εκσκαφής στην εταιρεία που υπέβαλε το σχετικό αίτημα με βάση όσα υπαγορεύονται από το νόμο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία την επίβλεψη των εργασιών αποκατάστασης των οδών όπου πραγματοποιούνται σκαπτικές εργασίες κάνει μηχανικός της εταιρείας. Στην περίπτωση που υπάρξει καταγγελία για μη ορθή εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης ο Δήμος προχωρά σε αυτοψία.

Η Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου με αφορμή την καταγγελία του Αγροτικού Συνεταιρισμού για μη ορθή αποκατάσταση των οδών προχωρά με εντολή του Δημάρχου Ωραιοκάστρου σε επείγουσα αυτοψία του οδικού δικτύου και εφόσον διαπιστωθούν παραλείψεις ή παρατυπίες θα ζητήσει από την εταιρεία να συμμορφωθεί.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση της εταιρείας ο Δήμος θα ενεργήσει όπως ορίζει ο νόμος, που προβλέπει ακόμη και ανάκληση της άδειας εκσκαφής.