Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος: «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος: «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»

από xper
δημοσιεύτηκε22 November, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην ομάδα εργασίας  για τη δημιουργία και πιστοποίηση πολιτιστικής διαδρομής «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου»

          Στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη δημιουργίας και πιστοποίησης  πολιτιστικής διαδρομής «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» από το Συμβούλιο της Ευρώπης, συμμετέχει ενεργά η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Στόχος η διαδρομή αυτή να προστεθεί στις συνολικά 29 πιστοποιημένες διαδρομές στην Ευρώπη.

          Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού  «Philoxenia», στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας με θέμα την ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου» και την ένταξή της στο πιστοποιημένο δίκτυο πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

          Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο  Aντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Θάνος, ο Διευθυντής Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μίλτος Νικολάου, ο Διευθυντής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, ο Γεν. Γραμματέας του του Ευρωπαϊκού Δικτύου ECTN κ. Μάνος Βουγιούκας και ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Τσιρώνης.

μ

           Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Βασίλειος Δήμου.

          Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους παρουσίασε τις τελευταίες στοχευμένες ενέργειες του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου για  την ανάπτυξη και την προβολή της διαδρομής του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία.

          Επίσης, αναφέρθηκε περιληπτικώς στις καινοτόμες δράσεις που προτείνει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Πιερίας, σχετικά  με τη Δημιουργία της Πολιτιστικής Διαδρομής του Αποστόλου Παύλου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

μ

          «Η περιοχή μας έχει πολλά και ζωντανά τεκμήρια παρουσίας του Αποστόλου Παύλου και θεωρώ ότι η δημιουργία και πιστοποίηση πολιτιστικής διαδρομής θα μπορέσει να δώσει προστιθέμενη αξία στην Πιερία και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και από τουριστικής πλευράς, αλλά και από πλευράς ιστορίας και θρησκευτικής πίστης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμου.

          Από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και τα Στελέχη της   Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισημάνθηκε το πόσο σημαντική είναι αυτή η πιστοποίηση, καθώς δίνει δημοσιότητα, ενώ αποτελεί σημαντικό λόγο επιλογής της από δυνητικούς επισκέπτες που ενδιαφέρονται είτε για θρησκευτικό-προσκυνηματικό είτε ευρύτερα για πολιτιστικό τουρισμό.         

Εταίροι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διαδικασία υποβολής φακέλου υποψηφιότητας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την πιστοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής είναι η Περιφέρεια της Πάφου και η Περιφέρεια του Lazio της Ιταλίας, περιοχές από όπου έχει περάσει ο Απόστολος Παύλος. 

Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η διασύνδεση της διαδρομής του Αποστόλου των Εθνών μέσα από τις Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, του Lazio της Ιταλίας και της Πάφου της Κύπρου, ώστε να προκύψει ένα ολοκληρωμένο τουριστικό- πολιτιστικό προϊόν για τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου».