Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Μην Πεις Όχι Μωρό Μου», του Βασίλη Τσικάρα

Θέατρο Άρατος:εξαιρετική, ανατρεπτική, διασκεδαστική κωμωδία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 16-17-18/12 και 23 Δεκεμβρίου 2022 | ΚΑΘΕ Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30
από xper
δημοσιεύτηκε17 December, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Εξαιρετικό, ανατρεπτικό, διασκεδαστικό το «Μην Πεις Όχι Μωρό Μου», του Βασίλη Τσικάρα που παρουσιάζεται εδώ και περίπου δύο μήνες στο Θέατρο Άρατος της Θεσσαλονίκη, επί της οδού Μοσκώφ.

 

Η νέα κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα είναι αυτό που περιμένεις να δεις, μετά από 13-14 θεατρικά έργα που έχουν προηγηθεί την τελευταία δεκαετία από τον εν λόγω συγγραφέας και που τον κατατάσσουν στους πολυγραφότερους θεατρικούς συγγραφείς.

Θεωρείται μάλιστα κι όχι άδικα, μετρ της κωμωδίας.

 

Το «Μην Πεις Όχι Μωρό Μου», είναι μια φαρσοκωμωδία που πραγματικά σε ταξιδεύει καθώς δεν είναι λίγες φορές που λες «είναι σαν παλιά καλή ελληνική ταινία».

 

Ο Βασίλης Τσικάρας και ο Βασίλης Τελίδης έχουν τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους σχηματίζοντας ένα υπέροχο δίδυμο επί σκηνής, ενώ σημαντικές και πολύ εντυπωσιακές - θα πρόσθετα - σε κάποιες στιγμές είναι οι εμφανίσεις των Κικής Σπύρου (σε ρόλο έκπληξη),

κικη

 

-

 

0

Εύας Καντούρου,

0

 

9

Κωνσταντίνας Μυλωνά,

9

Σοφίας Αϊβάζογλου.

Το ρόλο του αγενή και επιθετικού Φαίδωνα, ενσαρκώνουν σε διπλή διανομή οι Γιάννης Λαζαρίδης και Σταύρος Βαφειάδης. Η παρουσία τους είναι σημαντική για την εξέλιξη της κωμωδίας.

Ο Βασίλης Τσικάρας για άλλη μια φορά μας συστήνεται ως ο άνθρωπος ορχήστρα (σκηνοθεσία, σενάριο, πρωταγωνιστικός ρόλος).

τσικ

 

Θα θέλαμε να επισημάνουμε επίσης τη μοναδικότητα του φιλόξενου χώρου που λέγεται θέατρο Άρατος.

Όσον αφορά την υπόθεση του έργου:

Δύο συνέταιροι σε έναν οίκο κοσμημάτων και μόδας διαφωνούν καθημερινά λόγω των διαφορετικών χαρακτήρων και γούστων τους. Ο Άκης σπάταλος και…φλερτάκιας, ο Πέτρος σοβαρός επαγγελματίας και ηθικός! Μόλις ο Άκης καταστρώσει ένα πονηρό σχέδιο για να ρίξει στην αγκαλιά του μια σέξι influencer - μοντέλο, τότε ο οίκος κοσμημάτων και μόδας θα αρχίζει να καταγράφει ζημιές και μόνο ζημιές. Όσον αφορά τις σχέσεις των 2 ανδρών, αυτές θα τις καθορίσουν 3 γυναίκες, ένας ανακυκλωτής σκουπιδοφάγος και μία…στρουθοκάμηλος.

8

 

Το «Μην πεις όχι μωρό μου», είναι εμπνευσμένο από την τηλεοπτική κωμωδία του 1973 «Not now darling» των J. Chapman & R. Cooney.

ο

 

Συντελεστές

Κείμενο - σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας

Σκηνικά - κοστούμια: Μαρία Βλάχου

Κοσμήματα – props: Βασίλης Τελίδης

Ήχοι - φώτα: Γιάννης Λαζαρίδης, Χριστίνα Ασλανίδη

Graphics design: Γιάννης Λαζαρίδης

Φωτογράφιση: Αιμίλιος Ραφαηλίδης

Δημόσιες σχέσεις: Δέσποινα Αυγερίδου

Επικοινωνία: Έρη Χριστοφορίδου

Trailer: Aratos Films

 

Παίζουν: Σοφία Αϊβάζογλου, Σταύρος Βαφειάδης, Εύα Καντούρου, Γιάννης Λαζαρίδης, Νίνα Μυλωνά, Κική Σπύρου, Βασίλης Τελίδης, Χρύσα Τραΐτση και ο Βασίλης Τσικάρας.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ

(Μοσκώφ 12 με Φράγκων)

Τ . 2315 312 487

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

09-10-11/12

16-17-18/12

και 23 Δεκεμβρίου 2022

ΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ

ΚΑΘΕ Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

10 ευρώ γενική είσοδος

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

www.goldmall.gr