Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Eπιστημονικό συμπόσιο «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 60 χρόνια»

Eπιστημονικό συμπόσιο «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 60 χρόνια»

ΗΜΕΡΟΜΗΝIA: 30 Νοε - 02 Δεκ 2023 | ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 09:30 | ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
από xper
δημοσιεύτηκε29 November, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Τρεις ημέρες αφιερωμένες στην ιστορία και την πολυσχιδή δράση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: 60 χρόνια|60 στιγμές».

Ένα επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 60 χρόνια» που εστιάζει σε αντικείμενα των συλλογών, ξεχωριστές προσωπικότητες και σημαντικές στιγμές της ιστορίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, μέσα από 53 εισηγήσεις έγκριτων μελετητών, συνεργατών και ανθρώπων που υπηρέτησαν το μουσείο όλα αυτά τα χρόνια.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπως προαναγγέλθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2022 κατά την τελετή εγκαινίων της τρέχουσας περιοδικής του έκθεσης «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: 60 χρόνια|60 στιγμές», διοργανώνει επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο:

«Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 60 χρόνια»

Σκοπός του συμποσίου είναι να τιμήσει τη σημαντική αυτή επέτειο της ιστορίας του μεγαλύτερου και παλαιότερου αρχαιολογικού μουσείου του βορειοελλαδικού χώρου.

Πρόθεση είναι, μέσω της παρουσίασης μελετών που σχετίζονται με τις συλλογές, τη δραστηριότητα και την ιστορική διαδρομή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, να γίνει μια αποτίμηση του πολύπλευρου έργου του, να φωτιστούν σημαντικές στιγμές της ιστορίας του αλλά και της δράσης των ανθρώπων που το υπηρέτησαν.

Επιπροσθέτως, ζητούμενο είναι να αναπτυχθεί μια δημιουργική συζήτηση γύρω από το ζήτημα της εξέλιξης και ανάπτυξης των μουσείων αλλά και του ρόλου που αυτά διαδραματίζουν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες σύγχρονες κοινωνίες, στην Ελλάδα και διεθνώς. 


 Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα του επιστημονικού συμποσίου και το τεύχος περιλήψεων κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους. 

 ΗΜΕΡΟΜΗΝIA: 30 Νοε - 02 Δεκ 2023 |  ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 09:30

ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ