Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
κξ

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στοχεύει στην Πολωνική τουριστική αγορά 365 μέρες το χρόνο

από xper
δημοσιεύτηκε24 December, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Στο GREEK – POLISH TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP στη Βαρσοβία, συμμετείχε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με στόχο την προώθηση της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού και γαστρονομικού προορισμού στην αγορά της Πολωνίας.

ι

 

Το 4ο Greek Tourism & Gastronomy Workshop διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Πρεσβείας της Ελλάδας και το γραφείο εξωτερικού του ΕΟΤ στη Βαρσοβία. 

 

Χαιρετισμό στην εναρκτήρια εκδήλωση απηύθυνε η Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία Νίκη Καμπά, η οποία επεσήμανε τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού.  

Η προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ Πολωνίας Νικολέτα Νικολοπούλου τόνισε τη μεγάλη ανάπτυξη της πολωνικής τουριστικής αγοράς στην Ελλάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 ταξίδεψαν στην χώρα μας 1.05 εκατομμύρια Πολωνοί σπάζοντας το ρεκόρ του 2019.

 

Το workshop παρακολούθησαν περισσότεροι από 70 tour operators, travel agents, δημοσιογράφοι και ειδικοί του τουρισμού .

 

Με πολλούς από αυτούς πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις, στις οποίες έδειξαν ενδιαφέρον για την ιστορία, τον πολιτισμό τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης, τον  εναλλακτικό τουρισμό, τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στην πόλη (Αθλητικό τουρισμό αναψυχής, τουρισμό υπαίθρου) καθώς και το θρησκευτικό τουρισμό για μικρές ομάδες επισκεπτών.

 

Την παρουσίαση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης πρόβαλε η ηλεκτρονική τουριστική εφημερίδα Rzeczpospolita τονίζοντας πως η Θεσσαλονίκη τροφοδοτείται από την ενέργεια 100.000 φοιτητών που την μετατρέπουν σε μία ιδιαίτερα ζωντανή πόλη που μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες της. Ταυτόχρονα αποτελεί βάση για εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς όπως είναι ο Όλυμπος και η Χαλκιδική.

 

Οι συμμετέχοντες παρέλαβαν προωθητικό υλικό της Θεσσαλονίκης (ηλεκτρονικό και έντυπο) που δημιούργησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην πολωνική γλώσσα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο ΟΤΘ πήρε μέρος στην κλήρωση, προσφέροντας δύο 3ήμερες διανυκτερεύσεις. 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα του εισερχόμενου τουρισμού από την Πολωνία και έχει την 8η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 38,5 εκατομμύρια δυνητικούς καταναλωτές.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: 

"Παρατηρώντας τα στατιστικά στοιχεία αεροδρόμιου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τους θερινούς μήνες, βλέπουμε πως οι Πολωνοί βρίσκονται στις πρώτες πέντε των εθνικοτήτων που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες πέφτουν κάτω από την δεκάδα. Στόχος μας είναι να επιλέξουν οι Πολωνοί τη Θεσσαλονίκη όλο τον χρόνο.  Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης της επικοινωνιακής στρατηγικής για την προβολή της Θεσσαλονίκης, είναι «η συνέχεια» στοχευμένων δράσεων στην Πολωνική  στην τουριστική αγορά".