Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συμμετοχική δημοκρατία στο δήμο ΔΕΛΤΑ

Συμμετοχική δημοκρατία στο δήμο ΔΕΛΤΑ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ
από xper
δημοσιεύτηκε6 January, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΔΙΟΚΗΣΗΣ

Η νέα Δήμαρχος Δέλτα κ. Γερακίνα Μπισμπινά ανακοίνωσε στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη δημιουργία θεματικών επιτροπών σε κάθε τομέα διοίκησης με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των δημοτών στη διοίκηση του Δήμου Δέλτα.

Λ

Η Δήμαρχος Δέλτα τόνισε ότι η πρόθεσή της είναι να συμμετέχουν ενεργά οι πολίτες στις διαδικασίες, να υπάρχει λογοδοσία και διαφάνεια σε όλες τις πτυχές της διοίκησης καλώντας όλες τις παρατάξεις να συμμετάσχουν στις συγκεκριμένες επιτροπές, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για τη σύσταση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Δέλτα με τη σύνθεση να είναι ανάλογη με τη δύναμη που κατέγραψαν οι παρατάξεις στις τελευταίες εκλογές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Μπισμπινά:

«Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πέραν της σύστασης επιτροπών για την άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων Νομικών Προσώπων, όπως προβλέπει ο νόμος, έχουμε ως στόχο να συστήσουμε 11μελείς θεματικές επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των συνδυασμών, αναλογικά της συμμετοχής τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών.

Αποσκοπούμε, με αυτό τον τρόπο, να εφαρμόσουμε το θεσμό της συμμετοχικής δημοκρατίας στο δήμο μας, αλλά και να προωθήσουμε τη διαφάνεια και τη λογοδοσία μέσα από τον ανοιχτό διάλογο για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο δήμο μας».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

 

Πραγματοποιήθηκαν  2/1 οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα και την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα εξελέγησαν στη θέση του Προέδρου του Σώματος ο Σπύρος Σταματάκης από τη διοικούσα  παράταξη, του Αντιπροέδρου ο Δημήτριος Γκαμανής από την παράταξη του Ιορδάνη Δημητριάδη, και της Γενικής Γραμματέως η Χρύσα Χαντέ από την παράταξη του  Γιάννη Ιωαννίδη.

Η Δήμαρχος Γερακίνα Μπισμπινά ανακοίνωσε το νέο διοικητικό σχήμα του Δήμου Δέλτα ορίζοντας τους παρακάτω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους:

I) τον Μουρμούρα Θωμά, Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.

ΙI) τον  Καμανά Δημήτριο, Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Χαλάστρας.

ΙΙΙ) τον  Παππά Αθανάσιο, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Οχημάτων, Πρασίνου και Περιβάλλοντος και  Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Εχεδώρου.

IV) τον Χαλκίδη Δημήτριο, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Κοινωφελών Δομών.

V) την Μαυρίδου Σοφία, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και ΔημόσιαςΥγείας.

VI) τον Βερβίτη Κωνσταντίνο, Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και  Αντιδήμαρχο ΔημοτικήςΕνότητας Αξιού.

VII) τον Καρκαμάνη Σπυρίδων(άμισθος), Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπικής Οικονομίας και Φροντίδας Αδεσπότων Ζώων.

VIII) τον Μπέκα Δημήτριο(άμισθος), Αντιδήμαρχο Αθλητισμού.

Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ορίστηκαν οι Αγγουράς Γεώργιος σε θέματα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Ζανή Ευαγγελία σε θέματα Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, Καράδαλης Θεόδωρος σε θέματα Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων, και Χοΐδης Ανδρέας σε θέματα Τουριστικής Ανάδειξης.

Για την επταμελή Δημοτική Επιτροπή, που θα ασκεί πλέον τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής, εξελέγησαν μετά από ψηφοφορία οι Κώστας Βερβίτης, Δημήτριος Καμανάς, Αθανάσιος Παππάς, Δημήτριος Χαλκίδης από τη διοικούσα παράταξη, οι Ευάγγελος Βαμβάκος, Ιορδάνης Δημητριάδης από την παράταξη «Νέα Πορεία για το Δήμο Δέλτα» και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής ορίστηκε από τη Δήμαρχο Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Μουρμούρας.

Στην τοποθέτησή της μετά τους ορισμούς η Δήμαρχος Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Τα επόμενα χρόνια, πρώτη εγώ και έπειτα όλοι εσείς, έχουμε την τεράστια ευθύνη απέναντι στους συντοπίτες μας να δουλέψουμε σκληρά προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του  τόπου μας αξιοποιώντας και χτίζοντας πάνω στα θετικά πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων.

Επ’ αυτού θα ήθελα να τονίσω, για μια ακόμη φορά, ότι η πενταετία που ακολουθεί απαιτεί τη σύνδεση, τη συναίνεση και τη συνεργασία όλων μας.

Πρέπει να αποτελέσουμε ένα δημοτικό συμβούλιο σύνθεσης και όχι αποσύνθεσης[…]

θα ήθελα να καλέσω όλους σας να αναθεωρήσουμε όσον αφορά τις νοοτροπίες του χθες, να συνεργαστούμε και να έχουμε στραμμένοτο βλέμμα μας όλοι, όχι στις επόμενες εκλογές, αλλά στις επόμενες ΓΕΝΙΕΣ!».