Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Θεσσαλονίκη: Ψήφισμα της δημ. παράταξης «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Θεσσαλονίκη: Ψήφισμα της δημ. παράταξης «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

από xper
δημοσιεύτηκε3 March, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια

Η Δημοτική Παράταξη «Όλοι Εμείς» και ο επικεφαλής της Δρόσος Τσαβλής στη διάρκεια της 8ης Τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κατέθεσαν ψήφισμα σχετικά με το μοναδικό στα χρονικά της ελληνικής ιστορίας σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Το Ψήφισμα υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με τη στήριξη της πλειοψηφίας του Σώματος την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

«Όλοι Εμείς» και ο επικεφαλής της Δρόσος Τσαβλής
Δρόσος Τσαβλής

Αναλυτικά το Ψήφισμα: «Η χώρα μας συγκλονίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 από ένα μοναδικό στα χρονικά της ελληνικής ιστορίας σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ένα δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 57 αθώες ψυχές και ξεκλήρισε 57 οικογένειες. Θα μπορούσε κάλλιστα μία ή ένας από εμάς να βρισκόταν επάνω στο τρένο εκείνο το βράδυ ή στα θύματα να συγκαταλεγόταν κάποιο μέλος της δικής μας οικογένειας. Ένα χρόνο τώρα δίνεται αγώνας από τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες να πέσει άπλετο φως, να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του δυστυχήματος, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν οι ένοχοι στη δικαιοσύνη.

Καθεμία και ο καθένας χωριστά από εμάς, που εκπροσωπούμε τον λαό της πόλης μας, δεν πρέπει να μένουμε απαθείς μπροστά σε αυτό το δράμα και τη διαρκή πάλη των ανθρώπων που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Για τον λόγο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στηρίζει τους συγγενείς των θυμάτων στον αγώνα τους να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, απαιτεί να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης ή απόκρυψης στοιχείων, να εντοπιστούν οι ένοχοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα».