Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λ

“Το Δείπνο της Άνοιξης για 9η χρονιά στη Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου”

Με σύνθημα «Νοιαζόμαστε – Μοιραζόμαστε – Συναντιόμαστε» το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουνίου, από τις 18:00 έως τις 23:00
από xper
δημοσιεύτηκε21 June, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια
Με σύνθημα «Νοιαζόμαστε - Μοιραζόμαστε - Συναντιόμαστε» όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αλεξάνδρου Σβώλου, εκεί όπου θα στηθεί το 9ο Δείπνο της Άνοιξης, το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουνίου, από τις 18:00 έως τις 23:00.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί η Αλεξάνδρα Διαμαντίδου, βασικό στέλεχος της Πρωτοβουλίας Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου και του «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» που αφιερώθηκε σε πολλές εθελοντικές δράσεις και μετά από μια μεγάλη περιπέτεια υγείας επιστρέφει για να στείλει σε όλους ένα δυνατό μήνυμα θέλησης, ελπίδας και πίστης!

Για 9η χρονιά η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου διοργανώνει το «Δείπνο της Άνοιξης» φέτος και με τη συμμετοχή της Α’ Δημοτικής Κοινότητας.
Πρόκειται για μία γιορτή γειτονιάς, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά σαν ένα κοινωνικό πείραμα αυτοοργάνωσης και αυτενέργειας το 2014, για να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς και τις διαπροσωπικές σχέσεις στη γειτονιά. Θ

   Σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας της Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου και σημείο αναφοράς για την πόλη.

Είναι ένα Δείπνο των κατοίκων της γειτονιάς και όχι μόνο, οι οποίοι κατεβαίνουν στο δρόμο με το φαγητό τους και το μοιράζονται σε μία γιορτή τρυφερής συνύπαρξης, χαράς και κεφιού, για να δείξουν έμπρακτα ότι ένας πιο ανθρώπινος δημόσιος χώρος είναι εφικτός. Θ

   Παράλληλα, υπάρχουν μουσικές και εικαστικές εκδηλώσεις και δράσεις καθ’ όλο το μήκος της οδού σε συνεργασία με καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης από τις 19.30 μέχρι τις 22.45.

Στο Καλλιτεχνικό - Μουσικό Πρόγραμμα συμμετέχουν πάνω από 150 μουσικοί.
Η γιορτή θα ανοίξει με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Ομάδα Κρουστών Turukutu του Δήμου Παύλου Μελά.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα σχήματα: Urca di lima, Miroriro, Thessaloniki Dance Orchestra, Ανατολής ίχνη, Λαϊκόχορδο, Rosso Antico, Μουσικό ρεμπέτικο τρίο, Γιώργος Ξυπολητάς, Acoustreet, King Be, Church of Man κ.α.
Επιπλέον, θα στηθεί Παιδική Γωνιά και χώρος έκφρασης από τις 19.30, ο σύλλογος "το παραμικρό" θα δημιουργήσει κεριά για τον στολισμό των τραπεζιών και θα υπάρξουν πολλές ακόμα εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια!
«Από το πρωί μαγειρεύουμε, απομακρύνουμε τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα (διατίθενται δωρεάν πάρκινγκ από τη ΔΕΘ) και στολίζουμε τον δρόμο με μπαλόνια και κορδέλες.
Ο δρόμος το απόγευμα είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους καλλιτέχνες και τους μουσικούς ενώ παράλληλα όλοι και όλες, στρώνουμε τα τραπέζια και τις καρέκλες και συμμετέχουμε στη γιορτή!» αναφέρουν οι διοργανωτές.
Το φετινό μας Δείπνο γίνεται την τελευταία ημέρα της Άνοιξης και μεγαλύτερη μέρα του χρόνου ενώ ταυτόχρονα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και συμπίπτει με την Πανσέληνο της φράουλας του Ιουνίου!Θ

    Όλοι αυτοί οι λόγοι συνηγορούν επίσης στο να έρθετε στη Γιορτή μας!

Φέτος το κεντρικό σύνθημα είναι «Νοιαζόμαστε – Μοιραζόμαστε – Συναντιόμαστε»
Πριν τη μεγάλη γιορτή, θα πραγματοποιηθούν η 2η και 3η Ανοιχτή Οργανωτική Συνάντηση για το Δείπνο της Άνοιξης την Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 18:00, στο Πάρκο Τσέπης!
Πρωτοβουλία Γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου

«Το δείπνο της άνοιξης είναι μια δράση που ξεκίνησε από τον πατέρα μου λίγο πριν πεθάνει. Είναι μια δράση που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι έχει θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, με πολύ σπουδαία αποτελέσματα και το βλέπουμε καθημερινά στη γειτονιά, μόνο και μόνο από το «καλημέρα» και μετά το δείπνο εδραιώθηκαν σχέσεις πραγματικής αλληλεγγύης, έμπρακτης. Είναι μια εθελοντική προσπάθεια, τον πρώτο χρόνο είχαμε δυσκολία και τη δυσπιστία του κόσμου, αλλά πρέπει να επιμένουμε, όταν ξέρουμε ότι κάτι το κάνουμε για καλό και επιμένοντας πετύχαμε σημαντικά θέματα. Θα έχουμε πολλά μουσικά σχήματα και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3 ο Περικλής Χατζηνάκος, μέλος της πρωτοβουλίας γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου.

 
Φωτογραφίες από παλαιότερο Δείπνο: @Argiris Karagiorgas
Σχεδιασμός αφίσας: Athina Rizopoulou
 
E-mail: geitonia.svolou@gmail.com