Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ξ

Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «…ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος»

«…ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος»...της σκηνοθέτριας, Βούλας Κωστάκη
από xper
δημοσιεύτηκε21 June, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια

Με μια συγκινητική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Ντίνου Χριστιανόπουλου τίμησε το πολιτιστικό ραδιόφωνο 9.58 της ΕΡΤ3 τον εμβληματικό ποιητή της Θεσσαλονίκης.

   Στον κατάμεστο Πολυχώρο Πολιτισμού «Ισλαχανέ προβλήθηκε για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «…ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος» ενώ ο Δημήτρης Νικολούδης ερμήνευσε μελοποιημένη ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου.

Ανεξίτηλο έχει μείνει το στίγμα, που άφησε πίσω του ο Ντίνος Χριστιανόπουλος όταν πριν από τέσσερα χρόνια αποφάσισε να αποχωριστεί την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη και να μετοικήσει στους ουρανούς.

Το ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας, Βούλας Κωστάκη, «…ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος» εστιάζει στο έργο του ποιητή, καταγράφοντας την επίδρασή του στους νέους της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις μαρτυρίες των νεοελληνιστών μεταφραστών του Ντίνου Χριστιανόπουλου στα γαλλικά και τα ισπανικά.

β
«…ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος»
 
Σκηνοθεσία: Β. Κωστάκη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κ. Σιδηρόπουλος
Κάμερα: Α. Κοτσίρης
Ήχος: Γ. Τσιτιρίδης
Μοντάζ: Σ. Μπαμπάμη
Επιμέλεια ήχου: Ν. Παπαναστασίου
Διεύθυνση Παραγωγής: Δ. Φράστανλης
Παραγωγή: ΕΡΤ3 2024

Στην εκδήλωση ο επικεφαλής των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ3, Δημήτρης Νικολούδης, ερμήνευσε μελοποιημένη ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου, από τους δίσκους «Το αιώνιο παράπονο» (1994) και «Με τέχνη και με πάθος» (1998).

Στιγμές από τη στενή συνεργασία του με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο μοιράστηκε με το κοινό στο κατάμεστο Ισλαχανέ ο δημοσιογράφος Γιώργος Καλιεντζίδης, που είχε επιμεληθεί τις εκπομπές του ποιητή στον 958fm της ΕΡΤ3.

Η εκδήλωση για τον Ντίνο Χριστιανόπουλο εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του πολιτιστικού ραδιοφώνου 9.58 της ΕΡΤ3.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

Πηγή: ertnews.gr