Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
΄/

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας στην τελετή αγιασμού των υδάτων

σε Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά
από xper
δημοσιεύτηκε6 January, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια
Στη δοξολογία των Θεοφανείων και στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στη Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.τζιτζι
Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε αρχικά τη δοξολογία των Θεοφανείων, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου και στη συνέχεια μετέβη στην παλιά παραλία Θεσσαλονίκης για την τελετή αγιασμού των υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, παρουσία πλήθους πιστών και συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου, Κωνσταντίνο Πάλλα, Αλέξανδρο Θάνο, Κώστα Γιουτίκα και τον Συντονιστή Μεταναστευτικού και Κοινωνικής Συνοχής Χάρη Αηδονόπουλο..
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αντάλλαξε ευχές με τους εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, των αρχών και φορέων της Θεσσαλονίκης και πολίτες, ενώ μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων σε δήλωσή του σημείωσε:
«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά και καλή φώτιση, για να βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση και να την οδηγήσουμε σε ασφαλές λιμάνι. Θέλω όμως να ευχηθώ καλή φώτιση και στην κυβέρνηση. Να καταλάβει επιτέλους το λάθος της, να σταματήσει να επιμένει σ’ αυτό και να μην κυρώσει την απαράδεκτη και εθνικά επιζήμια ‘συμφωνία των Πρεσπών’. Μια συμφωνία που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σήμερα και στο μέλλον στη σταθερότητα τόσο της χώρας μας όσο και της ευρύτερης περιοχής. Χρόνια πολλά, καλή φώτιση σε όλους τους Μακεδόνες, σε όλους τους Έλληνες».

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη Μαρίνα της Αρετσούς στην Καλαμαριά, συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο Χριστίνα Κελεσίδου, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.
 

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.