Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
 Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης

Συνελήφθησαν, έπειτα από καταδίωξη, (2) άτομα για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

από xper
δημοσιεύτηκε24 February, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

Στη σύλληψη (2) ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα, άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, πρόκειται για 2 αλλοδαπούς, ηλικίας 37 (οδηγός) και 19 ετών (συνοδηγός) , οι οποίοι εντοπίστηκαν βραδινές ώρες χθες (23-02-2019), να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο των Κερδυλίων.

Αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμα στάθμευσης στο ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πλην όμως ο οδηγός του (37χρονος), δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να εμβολίσει τα αστυνομικά αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια, σε παράπλευρη οδό της Εγνατίας Οδού, το εν λόγω όχημα εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και οι προαναφερόμενοι επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Έπειτα από έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά πέντε (5) αλλοδαπών, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθαν παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.