Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διαγωνισμός πίτας Θεοτόκεια 2017

Διαγωνισμός πίτας στα Πεύκα με κριτή την Κική Εμμανουηλίδου

στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Θεοτόκεια 2017» του δήμου Νεάπολης-Συκεών
από webadmin
δημοσιεύτηκε13 September, 2017
ΧΩΡΙΣσχόλια

Κρεμόπιτα, τυρόπιτα και κολοκυθόπιτα ήταν οι δημιουργίες που κέρδισαν τα τρία βραβεία του 1ου Διαγωνισμού Πίτας που διοργανώθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Θεοτόκια 2017» του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Ο διαγωνισμός έγινε το βράδυ της Κυριακής στο 3ο δημοτικό σχολείο Πεύκων, με κριτή την σεφ Κική Εμμανουηλίδου, συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής ενώ ακολούθησε λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα «Πριγκιπέσσα».

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η κρεμόπιτα της κ. Κατερίνας Γαλανού, το δεύτερο η τυρόπιτα της κ. Παναγιώτας Μερλίδου και το τρίτο βραβείο η Κολοκυθόπιτα της κ. Δέσποινας Μαρετίδου. Στις νικήτριες δόθηκε από ένα βιβλίο της κ. Εμμανουηλίδου η οποία, εκτός των άλλων, εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Συνολικά συμμετείχαν 23 διαγωνιζόμενες κάτοικοι των Πεύκων που έφτιαξαν γλυκιές και αρμυρές πίτες. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι πίτες των συμμετεχόντων, με επιπλέον πίτες που προμηθεύτηκαν οι διοργανωτές, μοιράστηκαν στο κοινό, μαζί με κρασί και ξεκίνησε η συναυλία με την «Πριγκιπέσσα». Με ιδιαίτερο κέφι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα εδέσματα, μουσική, τραγούδια και χορό.

Διαγωνισμός πίτας Θεοτόκεια 2017

Με τον διαγωνισμό πίτας – που αποτελεί ιδέα της δημοτικής συμβούλου κ. Ελένης Αντωνιάδου – και το λαϊκό γλέντι ολοκληρώθηκαν τα «Θεοτόκια 2017», που διοργανώθηκαν στη δημοτική ενότητα Πεύκων, από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.