Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο ΠΑΟΚ του ‘70

"Ο ΠΑΟΚ του '70 - Με τον φακό του Μιχάλη Παππού"

Βιβλιοπαρουσίαση-Σάββατο στις 11 π.μ. – 1 μ.μ.-Makedonia Palace Hotel Thessaloniki
από xper
δημοσιεύτηκε5 March, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι Εκδόσεις University Studio Press σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου "Ο ΠΑΟΚ του '70. Με τον φακό του Μιχάλη Παππού".

Ομιλητές:
• Κούλης Αποστολίδης, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ
• Γιώργος Κούδας, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ
• Μιχάλης Παππούς, φωτορεπόρτερ
• Γιώργος Λυσσαρίδης, εκπαιδευτικός-συγγραφέας
• Κυριάκος Κυριάκος, υπεύθυνος επικοινωνίας ΠΑΕ ΠΑΟΚ
• Γιώργος Κανονίδης, πρόεδρος Συλλόγου Παρκινσονικών Ασθενών και Φίλων Βορείου Ελλάδος.

H βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στο Makedonia Palace, αίθουσα "Αλέξανδρος Ι", Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου 2.

Μέρος από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί στο Σύλλογο Παρκινσονικών Ασθενών και Φίλων Βορείου Ελλάδος.

παοκ

Ο ΠΑΟΚ του ‘70 είναι μια έκδοση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για το μοναδικό βιβλίο που αναφέρεται συγκεκριμένα στη δεκαετία του ‘70, στην εποχή της «αναγέννησης» της ομάδας, στην εποχή που ο ΠΑΟΚ ανέδειξε τη δυναμική του.

Στη δεκαετία του ‘70 ο δημοφιλής σύλλογος κατέκτησε το πρώτο επίσημο τρόπαιό του, το Κύπελλο Ελλάδας το 1972, το δεύτερο Κύπελλο το 1974 και το πρώτο του Πρωτάθλημα Ελλάδας το 1976.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ εκείνης της “μαγικής” εποχής με δεσπόζουσα μορφή τον αρχηγό του Γιώργο Κούδα, συνεπικουρούμενο από μεγάλους σε αξία συμπαίκτες και υπό την καθοδήγηση των αξέχαστων προπονητών Λες Σάνον και Γκιούλα Λοράντ, είχε συναρπάσει τους Έλληνες φιλάθλους με τις επιδόσεις της στα γήπεδα. Παράλληλα, κατά κοινή ομολογία, ήταν μια ομάδα υψηλού αθλητικού ήθους.

Στο παρόν λεύκωμα κείμενα και εικόνες απαθανατίζουν τα γεγονότα με συγκινητικό τρόπο. Ο Κούλης Αποστολίδης ανέλαβε την επιμέλεια της έκδοσης, ο Κώστας Μπλιάτκας συντόνισε την έρευνα και ο Μιχάλης Παππούς με τις φωτογραφίες του αποτύπωσε τις στιγμές. Τα ανεκτίμητα αυτά ντοκουμέντα αφηγούνται τα γεγονότα, ενώ όλοι οι πρωταγωνιστές της ομάδας παρευλαύνουν στις σελίδες του βιβλίου.

Γνωστοί λογοτέχνες, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, ειδικοί της φωτογραφίας, αλλά και ποδοσφαιριστές συμμετέχουν με κείμενά τους στο βιβλίο. Η έκδοση αποτελεί ιστορική καταγραφή και απευθύνεται τόσο στους παλιότερους όσο και στους νεότερους φίλους της ομάδας.

[Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί στο #Σύλλογο_Παρκινσονικών_Ασθενών_και_Φίλων_Βορείου_Ελλάδος].

• Ο Κούλης Αποστολίδης είναι παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής.
• Ο Κώστας Μπλιάτκας είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιαστής.
• Ο Μιχάλης Παππούς είναι φωτογράφος και φωτορεπόρτερ

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.