Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ντίνος Γιωτόπουλος

«Τέχνη στην Αυλή»

Από το Θεσσαλονικιό ζωγράφο Ντίνο Γιωτόπουλο
από webadmin
δημοσιεύτηκε13 September, 2017
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ο ζωγράφος – σκηνογράφος Ντίνος Γιωτόπουλος για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνει στην αυλή του σπιτιού του, στις Νέες Καρυές Λάρισας, την καθιερωμένη πλέον ετήσια πολιτιστική βραδιά.

Προσκεκλημένοι στην φετινή εκδήλωση είναι ο ζωγράφος Αλέξανδρος Καγιάς και ο συγγραφέας Γιώργος Σκαπαρδώνης.

Ο πρώτος θα παρουσιάσει 40 έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από την εποχή των λαϊκών πάλκων και των ρεμπέτικων κομπανιών. Τα έργα είναι φτιαγμένα από ακρυλικά χρώματα και σχετικά μικρών και μεσαίων διαστάσεων. Τον καλλιτέχνη θα παρουσιάσει ο οικοδεσπότης Ντίνος Γιωτόπουλος.

Ο δεύτερος προσκεκλημένος συγγραφέας Γιώργος Σκαπαρδώνης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει για το βιβλίο του «Ουζερί Τσιτσάνης», που πρόσφατα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με μεγάλη επιτυχία.

Το συγγραφέα και το έργο του θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Άγγελος Πετρουλάκης και η φιλόλογος – ποιήτρια Εύα Πάικου.

Τη βραδιά θα πλαισιώσει το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ, θεατρική ομάδα Νίκαιας με θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο βιβλίο του Γιώργου Σκαπαρδώνη «Ουζερί Τσιτσάνης» σε σκηνοθεσία Άκυ Μητσούλη και επιμέλεια μουσικής Πατρούλα Χριστοδούλου.

Θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Κατσαούνης Δημήτρης, Κουτζαηλία Χαρούλα, Μουρνούρας Βασίλης, Μπόζαρλης Γιώργος, Μπόζαρλη Σταυρούλα, Ράπτη Γεωργία, Τόγκα Χριστίνα, Άννυ Χατζή.

Την βραδιά θα κλείσει το μουσικό σχήμα των μουσικών – συνεργατών της Μουσικής Σχολής Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ Ασπασία Αγοοαστού (πιάνο), Χρήστος Γκουλέτσος (βιολί), Ευαγγελία Ζαπίτη (ακορντεόν), Γιώργος Κουλιόπουλος (κόντρα μπάσο) ερμηνεύοντας συνθέσεις του Βασίλη Τσιτσάνη.

Θα ακολουθήσει δεξίωση στη αυλή με εκλεκτό οίνο προσφορά του Τυρναβίτικου οίκου Σταυράκη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Το ThessLife θα παραβρεθεί και θα καλύψει την εκδήλωση.

 

Ντίνος Γιωτόπουλος
Ο Ζωγράφος - Σκηνογράφος Ντίνος Γιωτόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα. Το 1974 έρχεται στη Θεσσαλονίκη όπου ζει και δημιουργεί μέχρι σήμερα.
Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος επί τέσσερα χρόνια. Επίσης διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κρατικού Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης για τρία χρόνια.
Έχει τιμηθεί με χρυσά μετάλλια για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό από το Πολεμικό Ναυτικό και το Δήμο Αγλαντζιάς Λευκωσίας, καθώς επίσης και από το σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Ακαδημία Ελληνικής Γλώσσας Γερμανίας.
Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β. Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ).
Έργα του καλλιτέχνη βρίσκονται σε Μουσεία, Πινακοθήκες, ιδιωτικές Συλλογές καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

ΔΕΝΔΡΩΝ ΨΥΧΕΣ...
ΦΩΝΑΖΟΥΝ...
ν' αγαπάμε εκείνους που οι άνθρωποι μισούν και να είμαστε φίλοι
μ' εκείνους που οι άνθρωποι περιφρονούν.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ...
ν' ακούμε τις φωνές που η γλώσσα, ο λάρυγγας και τα χείλη δεν μπορούν να προφέρουν.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ...
για τον πόνο, την εξαθλίωση μα και ελπίζουν για την αγάπη την ειρήνη μέσα σ' ένα σύμπαν που οι άνθρωποι θα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.