Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Ιωάννης Νασιούλας :Πρωτοβουλία για την Ποντιακή Ομογένεια

Ιωάννης Νασιούλας :Πρωτοβουλία για την Ποντιακή Ομογένεια

Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη
από xper
δημοσιεύτηκε11 March, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

«Ανακοινώνω σήμερα με μεγάλη υπερηφάνεια την Πρωτοβουλία για την Ποντιακή Ομογένεια. Στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής μας πολιτικής πρότασης για την πόλη της Θεσσαλονίκης, όραμά μας είναι να ξεδιπλώσουμε ένα συνεκτικό στρατηγικό σχέδιο για την διάσωση της ιστορικής μνήμης, την καλλιέργεια της πολιτισμικής κληρονομιάς και το ξεδίπλωμα του συλλογικού κοινοτικού παλμού των Ποντίων ομογενών μας, στην Θεσσαλονίκη και στις πατρογονικές τους εστίες στον Πόντο». Αυτό δηλώνει ο Δημήτρης Γιαννουλίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Αρχη για την Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Ιωάννη Νασιούλα.

Η Πρωτοβουλία για την Ποντιακή Ομογένεια βασίζεται σε πέντε στρατηγικούς άξονες:

  1. Συστηματική αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με τις ιστορικές πατρογονικές εστίες των Ποντίων στις χώρες του Ευξείνου Πόντου.
  2. Οργάνωση και εφαρμογή ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος διεθνών και ποντιακών σπουδών, σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδος, της Θεσσαλονίκης και διεθνείς εταίρους.
  3. Ενιαία και ευρεία διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και πνευματικής παραγωγής με θέμα τον Πόντο και τον ομογενειακό Ελληνισμό του, με έμφαση στα σύγχρονα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας και το διαδίκτυο.
  4. Αναβίβαση των διεθνών προσπαθειών για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Οθωμανούς και τους Τούρκους (Νεοτούρκους).

«Άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον και θαυμασμό τον Δημήτρη Γιαννουλίδη να ξεδιπλώνει το όραμά του για μια πολιτική Πρωτοβουλία για την Ποντιακή Ομογένεια. Εντάσσοντάς την στο επίσημο αυτοδιοικητικό πρόγραμμα της Νέας Αρχής για την Θεσσαλονίκη, έχω την πεποίθηση πως κάνουμε ένα γενναίο βήμα μπροστά για την αποκατάσταση της ιστορικής μας μνήμης, συνέχειας, αξιοπρέπειας και προοπτικής. Οι παππούδες μου, το γένος Γαβρά και Μαυρίδη, ήλθαν διωγμένοι από τα βάθη του Πόντου και της Μικράς Ασίας το μαύρο 1922. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι μια εκκρεμότητα της σύγχρονης Τουρκίας με την ιστορία που οφείλουν οι γείτονές μας να αναγνωρίσουν. Εμείς, από την Θεσσαλονίκη, θα μιλήσουμε ξανά την γλώσσα την ποντιακή στις άκρες του ελληνικού κόσμου: η Ρωμανία κι αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο», δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Νασιούλας.

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.