Με σύνθημα «τρέχω για τη μνήμη, τρέχω για τη ζωή», η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) δίνει βροντερό «παρών» στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την κορύφωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η ΠΟΕ δημιουργεί την «100 Running Team» και συμμετέχει με αυτήν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, την Κυριακή 14 Απριλίου.

Στόχος της συμμετοχής είναι η ανάδειξη του αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον, στέλνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών. Μάλιστα, φιλοδοξία της Ομοσπονδίας είναι η «100 Running Team» να αποτελέσει την πολυπληθέστερη ομάδα στη φετινή διοργάνωση.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ επιστρέφει στην ΠΟΕ μέρος του αντιτίμου συμμετοχής κάθε δρομέα της «100 Running Team».

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία έχει επιλέξει αυτά τα χρήματα να διατεθούν για τη διανομή των τόμων του έργου του Κωνσταντίνου Φωτιάδη, «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», μεταφρασμένο στην αγγλική γλώσσα, σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση μέσω της «100 Running Team», μπορούν να το κάνουν, έως και τις 20 Μαρτίου, μέσω της φόρμας συμμετοχής: http://bit.ly/100RunningTeam.

Εγγραφές γίνονται, επίσης, στα σημεία εγγραφών που αναφέρονται στην ομάδα της «100 Runningteam» στο Facebook: http://bit.ly/2Dln1XP.

Δείτε εδώ το βίντεο – κάλεσμα, στο οποίο συμμετέχουν η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Σάββας Κωφίδης και Βασίλης Τραϊανόπουλος: https://youtu.be/nALPlIfDU-0

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.
Δρόμος Ιστορίας, Διαδρομή Πολιτισμού… Θα είμαστε όλοι εκεί!

Δρόμος Ιστορίας, Διαδρομή Πολιτισμού… Θα είμαστε όλοι εκεί!