Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Voltάρω

Voltάρω: Ηλεκτροκίνηση στη Νέα Παραλία

πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας
από webadmin
δημοσιεύτηκε25 September, 2017
ΧΩΡΙΣσχόλια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, η πρωτότυπη διαδραστική εκδήλωση «Voltάρω», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Voltάρω

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν η ηλεκτροκίνηση και στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ζητήματα που αφορούν στη βιώσιμη αστική μετακίνηση και η ενημέρωσή τους για τις δυνατότητες που προσφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς, τα οποία παρουσιάζουν συνεχείς ανοδικές τάσεις στις προτιμήσεις φορέων και πολιτών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Στην εκδήλωση, που έχει ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, εξερευνήσουν και ανακαλύψουν μια μεγάλη γκάμα ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφορά, που περιλαμβάνει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα, ακόμη και σκάφη.

Voltάρω

«Πήραμε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία να διοργανώσουμε αυτή τη δράση, για να γνωρίζουν οι πολίτες τα μέσα μεταφοράς, που θα είναι κυρίαρχα στο μέλλον. Θέλουμε να καταλάβουν όλοι την αξία των μέσων αυτών, που είναι φιλικά στον πολίτη και στο περιβάλλον, αλλά και χαμηλού κόστους. Το επόμενο διάστημα σκοπεύουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να προμηθευτούμε 50 ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα συμβατικά υπηρεσιακά οχήματα της Περιφέρειας. Στο ίδιο πλαίσιο, αναλαμβάνουμε και σειρά άλλων δράσεων, όπως η δημιουργία σημείων ηλεκτρικής φόρτισης, ώστε οι χρήστες των συγκεκριμένων οχημάτων να μπορούν να τα φορτίσουν, με πολύ χαμηλό κόστος. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φέρνει το μέλλον σήμερα. Στόχος μας είναι αυτή η δράση, που πραγματοποιήσαμε φέτος για πρώτη φορά, να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο το ‘Voltάρω’ να παρουσιάζει σύγχρονα και καινοτόμα μέσα μετακίνησης, φιλικά στο περιβάλλον και τον άνθρωπο και οικονομικά», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Voltάρω

«Στόχος της εκδήλωσης είναι κυρίως η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, σ’ ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Οι πολίτες που ήρθαν σήμερα στη Νέα Παραλία ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Τα ηλεκτροκίνητα μέσα, είναι ‘καθαρά μέσα’ και οικονομικά και ενεργειακά ‘βιώσιμα’. Τα σκάφη θαλάσσης που συνδυάζουν τη χρήση ΑΠΕ και ηλεκτρικής ενέργειας, κινούνται δηλαδή με ρεύμα, συσσωρεύοντας ενέργεια από τον ήλιο με φωτοβολταϊκά πάνελ, αποτελούν μια πολύ σοβαρή και φιλική προς το περιβάλλον λύση για τις υδάτινες μετακινήσεις και σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά ένα από αυτά», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

Voltάρω