Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Νικολαΐδης, σκιτσογράφος

Κυριακή πρωί στην Θεσσαλονίκη, κάθε βήμα και μία έκπληξη...

του Δημήτρη Νικολαΐδη, σκιτσογράφου
από webadmin
δημοσιεύτηκε9 October, 2017
ΧΩΡΙΣσχόλια

Κυριακή πρωί, μία βόλτα στην Θεσσαλονίκη, κάθε βήμα και μία έκπληξη.

Κυριακή πρωί, μετά την εκκλησία και μια που ο καιρός είναι ακόμα (ας το πούμε) καλός, με ελαφρύ αεράκι, είπαμε να πάμε μια βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Πρώτη μας στάση το Λιμάνι  της πόλης, μπορεί να μην έχει γραμμές για τα νησιά, όμως έχει από εχθές (Σάββατο 7.10.2017), ένα φίλο  απ΄ τα παλιά, το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, ένα πλοίο με ιστορία, το πολεμικό μας πλοίο που δεν έχασε ΠΟΤΕ. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το επισκεφτούμε από μέσα, γιατί όπως πληροφορηθήκαμε,  στο «ναυτάκι του αιγαίου" οι επισκέψεις θα ξεκινήσουν από την Τρίτη - του είπαμε ένα γεια και του δώσαμε ραντεβού από την Τρίτη και μετά.

Η επόμενη μας στάση ήταν στη νέα παραλία και στην πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα έκθεση έργων του Γιώργου Κοσμίδη  και της ΜΟΡΦΟΓΕΝΝΕΣΙΣ.
Έργα ωραία όπου σε κάθε ένα από αυτά βλέπεις στιγμές της Θεσσαλονίκης, το λιμάνι, την άνω πόλη, τα μνημεία της... με ανακυκλώσιμα υλικά, έτσι φτιαγμένα που μόνο ο καλλιτέχνης Γιώργος Κοσμίδης ξέρει να εκφράζει και να παρουσιάζει. Εκεί φυσικά μαζί του και η πολυαγαπημένη του σύζυγος , η κεραμίστρια  Ολυμπία Κοσμίδου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, επισκεφτείτε την, σίγουρα κάτι θα κερδίσετε.

Στους δρόμους βγήκαν οι... ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ!
Γέλια, χαρές και χαμόγελα, καλά δεν φοβούνται αυτά τα παιδιά τους δεινόσαυρους - κι όμως, δεν τους φοβούνται. Έξω από την νότια πύλη της Δ.Ε.Θ. συναντήσαμε 3 δεινόσαυρους να μας καλούν να τους γνωρίσουμε, να τους αγγίξουμε και να περάσουμε κάποια λεπτά μαζί τους. Μας κάλεσαν να συναντηθούμε στο Περίπτερο 5 της Δ.Ε.Θ. σε λίγες μέρες για να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Η Δράση αυτή θα διαρκέσει μέχρι και τον Ιανουάριο.

Αυτή η πόλη δεν σταματά να σε εκπλήττει...
 

Δημήτρης Νικολαΐδης, σκιτσογράφος

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.