Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παντελεήμων Τσικαντέλης:Όλοι μαζί για κάτι καλύτερο, για κάτι πιο δημιουργικό

Παντελεήμων Τσικαντέλης:Όλοι μαζί για κάτι καλύτερο, για κάτι πιο δημιουργικό

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Θεσσαλονίκη
από xper
δημοσιεύτηκε8 May, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

Αν και άνθρωπος των οικονομικών, εδώ και αρκετά χρόνια, εν τούτοις, έχω καταλάβει μέσα από την ενασχόληση μου με την οικονομία, ότι για να ανθήσει και να αναπτυχθεί η οικονομική κατάσταση των πολιτών (ας ξεκινήσουμε από την βάση), χρειάζεται από την πολιτεία (Δήμο), 2-3 απλά πραγματάκια, 2-3 απλές κινήσεις που θα βελτιώσουν την ψυχική ηρεμία – γαλήνη, θα καθαρίσουν το νου και την σκέψη, θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα και φυσικά την οικονομική του ευρωστία.

Απλές σκέψεις, που όμως δεν αρκούνε να είναι μόνο σκέψεις, το θέμα είναι να δίνουμε και λύσεις, για αυτό και σήμερα ξεκινάω έναν αγώνα, μία προσπάθεια, για ένα καλύτερο και ανθρώπινο αύριο.

Δυστυχώς το χθες το χάσαμε από μεγάλα λόγια, μεγάλες ιδέες και πολλές- πολλές… “φαμφάρες”.

Το σήμερα και το αύριο μας ανήκει, όχι για εμάς, αλλά για τα παιδιά μας που τίποτα δεν “χρωστάνε” να φορτωθούν την απάθεια, τον ωχαδερφισμό και την αμέλεια από ανευθυνοϋπεύθυνους, όλα αυτά τα χρόνια.

Ίσως έχουμε κι εμείς μία ευθύνη στην όλη αυτή κατάσταση που φτάσαμε σήμερα, γιατί όλοι εμείς που πιστεύουμε και νομίζουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε, όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε βάση αλλού, στη δουλειά μας, στην οικογένεια μας και αφήσαμε – επιτρέψαμε, να «εκμεταλλευτούνε» πολιτικά ( τοπικά και στην κεντρική διοίκηση), άνθρωποι που ή δεν είχαν γνώσεις ή είχαν κάτι άλλο στο πίσω μέρος του εγκεφάλου τους.

Από ανθρώπους που δεν είδαν, δεν άκουσαν, πέρασαν και δεν άγγιξαν απλά καθημερινά μικροπροβλήματα της ζωής μας, που αν τα βάλουμε όλα μαζί γίνονται ασήκωτα και αβάσταχτα.

Η ζωή θέλει απλές και κατανοητές κινήσεις, θέλει, ανθρώπους που βλέπουν και ακούνε και πάνω απ’ όλα, δεν ξεχνάνε. Θέλει ανθρώπους που ζουν μαζί μας, μας βλέπουν και τους βλέπουμε, ανθρώπους υπαρκτούς πριν και μετά τις κάλπες. Θέλει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την διοίκηση ενός δήμου, σαν να είναι το σπίτι τους, σαν να είναι η δουλειά τους και τους δημότες – πολίτες, σαν να είναι τα παιδιά τους.

Γι’ αυτήν την απλότητα, γι’ αυτά τα απλά πράγματα, για την καθημερινότητα και όχι μόνο, ξεκινάω με αφετηρία τις φετινές δημοτικές εκλογές

μαζί με τον Γιάννη Νασιούλα υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να κάνουμε την αρχή, να κάνουμε την ΝΕΑ ΑΡΧΗ για το Δήμο Θεσσαλονίκης, απλά και ξεκάθαρα.

Στόχος μου/μας δεν είναι τα μεγάλα και οι υπερβολές, είναι τα απλά, τα ουσιαστικά, τα «χαμηλά», αυτά που μας μπερδεύουν, μας ενοχλούν και μας φθείρουν καθημερινά. Τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, τα πάρκα, οι υπόνομοι, κατασκευή και συντήρηση και φυσικά το Α και το Ω της καθημερινότητας μας… η ασφάλεια στις γειτονιές μας.

Να φύγω/με από τη σκέψη του ατομισμού και να τον ανοίξω στο εμείς, όλοι μαζί για κάτι καλύτερο, για κάτι πιο δημιουργικό, πιο ουσιαστικό, ποιο αληθινό όχι στα λόγια… στην πράξη.


Παντελεήμων Τσικαντέλης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΝΕΑ ΑΡΧΗ
για την Θεσσαλονίκη

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.