Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
39ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων – Ζωντανή δορυφορική σύνδεση από το Περτούλι|EUROPE ONE|

39ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων – Ζωντανή δορυφορική σύνδεση από το Περτούλι|EUROPE ONE|

από xper
δημοσιεύτηκε1 July, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

Έπεσε αργά το μεσημέρι της Κυριακής η αυλαία του 39ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων. Ολοκληρώθηκε το 39ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

Το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων αποτελεί τη μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα.

Το Europe One συνδέθηκε δορυφορικά με το Περτούλι Τρικάλων και μετάδωσε ζωντανά όλη την εκδήλωση ,την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω

Μια εκδήλωση που η βαθμιαία επιτυχία της την κατέστησε πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας. Κάθε χρόνο χιλιάδες Σαρακατσάνοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συγκεντρώνονται στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια και ανταμώνουν με συναισθήματα χαράς, νοσταλγίας αλλά και περηφάνιας για την πιο μεγάλη και λαμπρή γιορτή τους, που στο είδος της ανά το Πανελλήνιο.

39ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

"Το αντάμωμα είναι η κορυφαία γιορτή μας",

39ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων-μουτσιάνας

τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γιώργος Μουτσιάνας, στην ομιλία του και συνέχισε:

"Συναντιόμαστε εδώ στο ξακουστό οροπέδιο, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια για να δηλώσουμε με την παρουσία μας πως είναι αστείρευτη η πίστη μας στην παράδοση του λαού μας. Το φετινό αντάμωμά μας το αφιερώσαμε στα παιδιά μας και στο τετράπτυχο "Παιδί - Παιχνίδι - Παιδεία-Πολιτισμός". Όλοι ξέρουμε πως η ζωή δεν είναι παιχνίδι, το παιχνίδι όμως είναι ζωή. 'Αλλωστε παιδί και παιχνίδι είναι έννοιες αλληλένδετες. Και αναντίρρητα το παραδοσιακό παιχνίδι υπερτερεί έναντι του ψηφιακού".

Ολοκληρώθηκε το 39ο αντάμωμα των ΣαρακατσαναίωνΣήμερα Κυριακή, ημέρα αποκορύφωσης των εκδηλώσεων, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, τους χαιρετισμούς και τις βραβεύσεις, παρουσιάστηκε αναπαράσταση παραδοσιακών σαρακατσάνικων παιχνιδιών , στα πλαίσια του φετινού αφιερώματος του Ανταμώματος. Επίσης παρουσιάστηκαν Σαρακατσάνικα αθλήματα, χορός γερόντων, χοροί από τα χορευτικά τμήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων.

Και τέλος ο τρανός χορός με την συμμετοχή όλου του κόσμου.

Ολοκληρώθηκε το 39ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Europeonetv

 

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.