Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


NATASSA MARE QUINTET (GR/D)

JAZZ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

NATASSA MARE QUINTET (GR/D): H ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ
από xper
δημοσιεύτηκε14 March, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

NATASSA MARE QUINTET (GR/D): H ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ

Ο.Μ.Μ.Θ. - GOETHE INSTITUT THESSALONIKI

 

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή από το γερμανικό κοινό της χαρισματικής Ελληνίδας τραγουδίστριας Νατάσσας Μάρε Μουμτζίδου και των Γερμανών μουσικών της τζαζ Hans Fickelscher και Wolfgang Fuhr, το 2013, στο σπουδαίο Theaterhouse της Στουτγάρδης, και την αποθεωτική δεύτερη συνάντησή τους στο πλαίσιο του Europäischer Kultursommer Fellbach, το τρίο της ελληνο-γερμανικής αυτής σύμπραξης μαζί με τους εξαίρετους Έλληνες μουσικούς της τζαζ, Φίλιππο Κωσταβέλη και Γεώργιο Σμυρνή, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να ενθουσιάσει και πάλι.

Οι οπαδοί του είδους μπορούν να προσβλέπουν σε μια υψηλής ποιότητας συναυλία.


«Χαρισματική και εκφραστική, στιλιστικά σίγουρη, η Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου κινείται με εξαιρετική ευκολία μεταξύ μελωδίας και αυτοσχεδιασμού. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα της δημιουργικότητας στη σύγχρονη μουσική σκηνή της Ελλάδας, πέρα από όλα τα στερεότυπα. Μαζί με τους Hans Fickelscher και Wolfgang Fuhr –δύο από τους πιο γνωστούς Γερμανούς μουσικούς της τζαζ– επιτυγχάνεται ένα ταξίδι πέρα από τα σύνορα, μια γερμανο-ελληνική συνάντηση γεμάτη ευαισθησία και αισθησιασμό στην Τέχνη τους. Δεν πρόκειται απλώς για μια ανταλλαγή από καλά προετοιμασμένα σύνολα που ταξιδεύουν και συναντούν μιαν άλλη χώρα, αλλά ένα μουσικό έργο με τη βαθύτερη έννοια της πολιτιστικής ανταλλαγής» (από το δελτίο τύπου του Europäischer Kultursommer Fellbach).


To κουιντέτο δημιουργεί μια μοναδική σύνδεση ανάμεσα στο ελληνικό ηχόχρωμα, τον παραδοσιακό, μεσογειακό και ρεμπέτικο ήχο και τα γερμανικά παλαιά λαϊκά κομμάτια – συμπληρωμένα από συνθέσεις των Fickelscher και Fuhr.

Τα θέματα εμβαπτίζονται στο σύγχρονο ηχοχρωματικό τοπίο διαμέσου της τζαζ, του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και των διαπολιτιστικών επιρροών και ηχοχρωμάτων των διεθνών μουσικών.

 

Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου Ερμηνεύτρια / αυτοσχεδιάστρια
Wolfgang Fuhr Σαξόφωνο τενόρο
Φίλιππος Κωσταβέλης Πιάνο
Γιώργος Σμυρνής Κοντραμπάσο
Hans Fickelscher Κρουστά

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

10€, 5€ (μειωμένο)

 

  • 14 Μαρτίου 2018
  • Τετάρτη 21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)
  • Μία συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Goethe-Institut Thessaloniki

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.