Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Φ. Μπαραλιάκος κοντά στους πληγέντες αγρότες της Β. Πιερίας από την θεομηνία της Τετάρτης

Ο Φ. Μπαραλιάκος κοντά στους πληγέντες αγρότες της Β. Πιερίας από την θεομηνία της Τετάρτης

από xper
δημοσιεύτηκε11 July, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

Μέσα στις περιοχές που «χτυπήθηκαν» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Τετάρτης ανήκει και η Βόρεια Πιερία.

Ο κ. Φ. Μπαραλιάκος, αφού ενημερώθηκε το πρωί από την Αντιπεριφερειάρχη κα. Σ.Μαυρίδου για την κατάσταση στο νομό από την κακοκαιρία, επισκέφθηκε πληγείσες καλλιέργειες στο Κίτρος, τα Αλώνια, το Παλαιό Ελευθεροχώρι, τη Σφενδάμη και την Παλιόστανη.

Ο Φ. Μπαραλιάκος κοντά στους πληγέντες αγρότες της Β. Πιερίας από την θεομηνία της Τετάρτης

Παρόντες στην αυτοψία των εκτεταμένων ζημιών από τη θεομηνία ήταν: η κ. Τσοπάνη Βάσω-Επόπτρια του ΕΛΓΑ, ο εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Μ.Ιωσηφίδης, ο εκλεγμένος δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ.Α.Μανώλας, ο δημοτικός σύμβουλος Ν.Τουλούπας, ο επιστημονικός συνεργάτης της Αντιπεριφέρειας κ.Δ.Ρουκάς καθώς και κλιμάκιο γεωπόνων της Αντιπεριφέρειας Πιερίας.

Διαπιστώθηκαν στα καλλιεργήσιμα εδάφη καταστροφές που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν το 100% των καλλιεργειών(καπνά, ακτινίδια, ελιές, αμπέλια).

baraliakos

Το ενδιαφέρον των κρατικών φορέων για το μέγεθος των ζημιών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις υπήρξε άμεσο και άμεση είναι και η αντίδραση στα προβλήματα που προέκυψαν. Έχει ανοίξει ήδη η πλατφόρμα στο σύστημα του ΕΛΓΑ για να δηλωθούν οι καταστροφές εκ μέρους των παραγωγών.

Ό νεοεκλεγείς βουλευτής κ.Φώντας Μπαραλιάκος τόνισε:  «Η αγωνία των αγροτών των πληγέντων περιοχών χρειάζεται να κατευνασθεί. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την άμεση αποστολή κλιμακίου γεωπόνων-εκτιμητών του ΕΛΓΑ για την εμπεριστατωμένη αποτίμηση των προκληθέντων ζημιών»

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.