Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βράβευση της Αρχαιολόγου  Κατερίνας Περιστέρη

Βράβευση της Αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη

στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας
από xper
δημοσιεύτηκε14 March, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Την αρχαιολόγο κ. Κατερίνα Περιστέρη τίμησε ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης το απόγευμα της Τετάρτης 07/03 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο» στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η κ. Περιστέρη, βραβεύτηκε για την προσφορά της στην επιστήμη της Αρχαιολογίας και για τη μεγάλη ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.

Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στην ίδια την αρχαιολόγο ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος την συνεχάρη για τις άοκνες προσπάθειες της για την ανάδειξη των αρχαίων θησαυρών της Μακεδονικής γης και για την υπομονή και επιμονή της κατά τη διάρκεια του δύσκολού ανασκαφικού έργου στην Αμφίπολη. .

Το μακροσκελές βιογραφικό της κ. Περιστέρη ανέγνωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού και εθελοντισμού κ. Παύλος Κεσόγλου ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του ιστορικού της ανασκαφής του Τύμβου Καστά από την ίδια την αρχαιολόγο.

.

Την εκδήλωση συμπλήρωσε μουσικά το τμήμα μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Αμπελοκήπων με τις κκ Μαρία Μπακατζή και Σοφία Παύλου, διπλωματούχες της τάξης του κ. Γρηγόρη Πυριαλάκου ενώ στο πιάνο τις συνόδευσε ο κ. Στέφανος Ντιναπόγιας.

.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές από το Εσπερινό Γυμνάσιο και το Εσπερινό Λύκειο Αμπελοκήπων συνοδεία των εκπαιδευτικών τους.

.

.