Σε λάθος του ιδιοκτήτη ενός καταστήματος οφείλεται το «fake news» με τη βρύση που έβγαζε μπλε νερό στον Εύοσμο.

Όπως αποκαλύφθηκε, όταν η ΕΥΑΘ έκοψε την παροχή του νερού στην περιοχή, σημειώθηκε διαρροή του φρέον από τον ηλιακό θερμοσίφωνα στη γραμμή του νερού, με αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει στη βρύση του καταναλωτή και να υπάρξει η παρανόηση ότι αυτό ήταν το τρεχούμενο νερό της ΕΥΑΘ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργο Αρχοντόπουλο, ο οποίος μίλησε στο grtimes, «ο ηλιακός του θερμοσίφωνας, που περιβάλλεται από ένα στρώμα μπλε υγρού (για να μην παγώνει τον χειμώνα), είχε κάποια διαρροή. Όταν η πίεση στο δίκτυο του ηλιακού είναι καλή, το νερό δεν εισρέει στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα. Τώρα όμως επειδή άδειασε το δίκτυο της ΕΥΑΘ, έπεσε η πίεση στο εσωτερικό του θερμοσίφωνα και λόγω της διαρροής που είχε ο άνθρωπος στον ηλιακό του, έγινε αναρρόφηση του μπλε υγρού και στη συνέχεια το κατέβασε στο σωλήνα του ζεστού νερού».

Μάλιστα, για την αποφυγή παρεξηγήσεων, ο κ. Αρχοντόπουλος τόνισε ότι την ώρα που τραβήχτηκε και ανέβηκε στο Διαδίκτυο το βίντεο στην περιοχή του Ευόσμου υπήρχε διακοπή υδροδότησης.

«Αφού του εξηγήσαμε τι ακριβώς συνέβη, ο ίδιος προς τιμήν του, κατέβασε το βίντεο και ζήτησε συγγνώμη» κατέληξε.

πηγή:www.in.gr