Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


petra olympoy

Μυθωδία: Μια ωδή στο μύθο του Ολύμπου!

Πιερία: Συναυλία στον χώρο του πρώην ψυχιατρείου Πέτρας Ολύμπου
από xper
δημοσιεύτηκε19 August, 2019
ΧΩΡΙΣσχόλια

Στην Πέτρα Ολύμπου δίπλα από τις κορφές του Ολύμπου ένας τόπος που το νήμα του μύθου και της ιστορίας του ξεκινά από τον μύθο των ολύμπιων θεών, αγιάζεται στα χρόνια του Βυζαντίου ως Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου η οποία ήταν ορμητήριο στους αλλεπάλληλους αγώνες μέχρι την απελευθέρωση απ τον τουρκικό ζυγό. Φτάνει στην μέρες μας ως καταφύγιο ίασης ψυχών με την λειτουργία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου.

Το 2004 ο χώρος άδειασε! Έφυγαν οι άνθρωποι που έδιναν ζωή με την ανάσα τους, τη ματιά τους, τον πόνο τους, τις ελπίδες τους… κι έμειναν οι σκιές και οι αναμνήσεις…

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας Ολύμπου «Λόκοβη», οι άνθρωποι που έζησαν και ζουν δίπλα στο άδειο πλέον Ίδρυμα, δεν θέλουν να είναι ένας ακόμη εγκαταλελειμμένος χώρος που θα τον σκεπάσει η σκόνη της λησμονιάς!

Ο χώρος δίπλα από τις κορυφές του Ολύμπου, εκεί στα κτίσματα που στέγαζαν τον πόνο μπερδεμένων ψυχών ανθρώπων, αυτός ο χώρος, ανοίγει στον κόσμο για πρώτη φορά και είναι ένα εγχείρημα κι ένα ρίσκο για τη συνέχεια.

Ανοίγει με χαρά, ανοίγει με μουσική! Συνδέεται ο χώρος με τον μύθο του και την ιστορία του και δημιουργείται το μουσικό του αφήγημα.

Μυθωδία.

Μια συναυλία μέσα στο πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου.

η βυζαντινή εκκλησία Εισοδίων της Θεοτόκου (1134 ή 1151 μ.Χ.) της Ιεράς Μονής Πέτρας ΟλύμπουΤη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Συμμετέχουν:

Η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου υπό την διεύθυνση του Νίκου Πατρή.

Τραγουδούν:

Γιώτα Νέγκα
Ζωή Παπαδοπούλου
Μπάμπης Βελισσάριος

Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας – Δήμος Κατερίνης – Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα και με την ευγενική αρωγή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.


Ώρα έναρξης: 20:00

Από τις 18:30 θα ανοίξουν οι πύλες και θα γίνει ξενάγηση στο χώρο όπου βρίσκονται η βυζαντινή εκκλησία Εισοδίων της Θεοτόκου (1134 ή 1151 μ.Χ.) της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου και στα κτίσματα του πρώην ψυχιατρικού νοσοκομείου που παραμένουν κλειστά από το 2004 που αποχώρησε η ψυχιατρική μονάδα.
Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 8 ευρώ – εισόδου 10 ευρώ.

Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί και σύντομα θα την παρακολουθήσετε από την συχνότητα του Europe One

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.