Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

η Πόλη

Καλαμαριά: «10 λύρες για 353.000 ψυχές»

από xper
δημοσιεύτηκε17 May, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του ποντιακού ελληνισμού του δήμου Καλαμαριάς, υπό τους ήχους της λύρας για τον πόνο, τον θυμό και τον ξεριζωμό από τις πατρίδες.

Ν. Ανδρουλάκης | Flyover στη Θεσσαλονίκη: Ένα ακόμα πείραμα

από xper
δημοσιεύτηκε21 February, 2024
ΧΩΡΙΣσχόλια

Παρέμβαση για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη έκανε μέσω ενός βίντεο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Flyover. Ή αλλιώς πως να δυσκολέψεις με μια κίνηση τη ζωή μιας πόλης!

Αγγελική Κοτταρίδη:Σύντομα θα εγκαινιάσουμε το ανάκτορο του Φιλίππου Β’

από xper
δημοσιεύτηκε29 December, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

“Ο αρχαιολόγος είναι πάντα ερευνητής, είναι και μαχόμενος, γιατί αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα, τις καταστροφές του χρόνου, τις καταστροφές των ανίδεων, τις καταστροφές αισθητικής… για να κρατήσεις ζωντανό ένα μνημείο, πρέπει να το αγαπάς και να το φροντίζεις”

Το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες

από xper
δημοσιεύτηκε10 November, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Σε ένα ιστορικό μνημείο της Θεσσαλονίκης, για τέταρτη χρονιά απονεμήθηκε το πανευρωπαϊκό Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ». Φέτος τιμήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη στο όνομα του κ. António Guterres, παγκόσμιου ηγέτη του μεγαλύτερου διεθνούς οργανισμού στον κόσμο.

Ηρωικές Προσωπικότητες του 1922 | ηχητικό ντοκιμαντέρ | «Tokei Maru»

από xper
δημοσιεύτηκε6 October, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου  2023, στις 13:00 ώρα Ελλάδας, Μαρία Καραγιαννάκη παρουσιάζει, στο πλαίσιο της σειράς εκπομπών για τη Μικρασιατική Καταστροφή, το πρώτο μέρος του αφιερώματος στις ηρωικές προσωπικότητες του 1922.

Τιμήθηκε στον Χορτιάτη η επέτειος των 79 χρόνων από το Ολοκαύτωμα

από xper
δημοσιεύτηκε3 September, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

«Γνώση, Μνήμη, Ειρήνη», το ξεκάθαρο μήνυμα των φετινών τετραήμερων εκδηλώσεων για τα 149 θύματα του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, που διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, τιμώντας τη συμπλήρωση 79 χρόνων

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

από xper
δημοσιεύτηκε10 August, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ο βασιλιάς Λεωνίδας με 300 Σπαρτιάτες, επτά χιλιάδες άλλους Έλληνες και εννέα - δέκα χιλιάδες μάχιμους δούλους κατέλαβε τα στενά των Θερμοπυλών που τα χρόνια εκείνα ήταν ένα στενό πέρασμα ανάμεσα στο βουν

Πέθανε ο φύλακας των Συμμαχικών Κοιμητηρίων του Ζέιτενλικ Γιώργος ΜΙχαήλοβιτς

από xper
δημοσιεύτηκε12 July, 2023
ΧΩΡΙΣσχόλια

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο επί δεκαετίες φύλακας του σερβικού τομέα των Συμμαχικών Κοιμητηρίων του Ζέιτενλικ, Γιώργος Μιχαήλοβιτς.