Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Η εκπομπή του σκίτσου ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ, βγαίνει έξω. Βγαίνει έξω από το στούντιο και σκιτσάρει τα μνημεία του τόπου μας, σκιτσάρει την ιστορία.

Μία νέα θεματική ξεκίνησε και με αφορμή το σκίτσο, που εδώ και αρκετά χρόνια συνταξιδεύουν ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης* (ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ), παρέα με όλους τους φίλους της εκπομπής, γνωρίζουν σκιτσάροντας μικροί και μεγάλοι, τον τρόπο, τη σκέψη και τη διαδικασία της δημιουργίας ενός μνημείου.

Παρέα με τον σκιτσογράφο, που μας διδάσκει τον τρόπο, μαθαίνουμε την ιστορία και την πορεία του μνημείου μέχρι σήμερα, από τη συνεργάτιδα της εκπομπής Ιωάννα Νικολαΐδου.

Η Ιωάννα, διαβάζει και μαθαίνει για το κάθε μνημείο, κάθε φορά και μας παρουσιάζει τις σημαντικότερες πληροφορίες, έτσι ώστε, η εκπομπή να είναι η αφορμή και η αιτία για να γνωρίσουμε την ιστορία του τόπου μας.

Στο ΤΡΙΤΟ επεισόδιο, γνωρίζουμε την KAMAΡΑ.

Όλα τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν μπροστά στα μνημεία και ως μοντέλο κάθε φορά.

Στα επόμενα επεισόδια θα σκιτσάρουμε  τον πύργο του Τριγωνίου, τον Λευκό Πύργο, το ΚΘΒΕ, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τις ομπρέλες του Ζογκολόπουλου, τον πύργο του ΟΤΕ, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, τις βρύσες στην άνω πόλη της Θεσσαλονίκης, το Τσινάρι, το Γεντί Κουλές.

Συνεχίζοντας να σκιτσάρουμε τα μνημέια στο ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ, η εκπομπή πήγε στην πόλη της Έδεσσας καλεσμένη από την ηλεκτρονική εφημερίδα Pella24 και παρουσίασε , σκιτσάροντας την παλιά Μητρόπολη, την παλιά πόλη, τον καταρράχτη, την μοναδική παλιά γέφυρα ( κομμάτι της Εγνατίας οδού)…και το σκιτσοταξίδι συνεχίζεται.

Η εκπομπή ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ, είναι μία προσφορά του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη ( Μέλος της Μορφογένεσις) και του Συλλόγου ΜΟΡΦΟΓΕΝΝΕΣΙΣ.

Πολύτιμη η βοήθεια και προσφορά του σκηνοθέτη και οπερατέρ Παναγιώτη Περπερίδη, του Μανώλη Φιλιππίδη και του Στάυρου Μπάρη.

Η μουσική σήματος – τραγούδι είναι του Δημήτρη Τραπεζανίδη και το μουσικό χαλί του Χρήστου Μπούσιου ( φίλοι του συλλόγου Μορφογέννεσις).

ΚΑΡΕ

* Ο Δημήτρης Νικολαΐδης είναι σκιτσογράφος, δημιουργός και παρουσιαστής της σειράς εκπομπών ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Μαθήματα Σκίτσου που παρουσιάζεται καθημερινά από την Εγνατία τηλεόραση και της εκπομπής Σκιτσογραφίες που μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής.