Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βασίλης Τσικάρας: Ήρθε η ώρα της Θράκης

Βασίλης Τσικάρας: Ήρθε η ώρα της Θράκης

Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης, γίνεται ταινία | Τίτλος: Πέντε 5 | Στηρίζουμε την προσπάθεια!
από xper
δημοσιεύτηκε14 April, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Ήρθε η ώρα της Θράκης! Για να κλείσει με τον πιο ωραίο τρόπο η τριλογία για το 1821.

Τίτλος: Πέντε 5. Ακολουθεί promo video με τις πρώτες εικόνες από το  Operation Star - Επιχείρηση Άστρο

op

και φυσικά με Έξοδος 1826 και Πολιορκία

 

Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης, γίνεται ταινία.
 
Η ταινία “Πέντε” για το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης θέλει την βοήθεια όλων μας για να ολοκληρωθεί.
   Μια τιτάνια προσπάθεια καταβάλει εδώ και αρκετό καιρό η εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών Aratos Films του
σκηνοθέτη και σεναριογράφου Βασίλη Τσικάρα προκειμένου να ολοκληρώσει την πρώτη κινηματογραφική τριλογία με θέμα την Επανάσταση του 1821.
   Έτσι, μετά την “Έξοδο 1826” και την “Πολιορκία” σειρά έχει η ταινία “Πέντε” που περιγράφει τα δραματικά γεγονότα του ολοκαυτώματος της Σαμοθράκης.
   Με την ολοκλήρωση της τρίτης ιστορικής ταινίας της Αratos Films θα ολοκληρωθεί η πρώτη τριλογία στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου με ιστορικό περιεχόμενο από την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης.αρατος

 

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, Βασίλης Τσικάρας απευθύνει κάλεσμα σε όποιους μπορούν να συνδράμουν στην παραγωγή της ταινίας και έχει οργανώσει μια εκστρατεία διαδικτυακής υποστήριξης για την χρηματοδότησή της.

Της προσπάθειας συνδράμει και το πολιτιστικό σωματείο “Εκ Κίνηση” το οποίο αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση:

Το 2021 είναι μια χρονιά-ορόσημο για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Θράκη, καθώς εορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της και ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό ύστερα από 550 χρόνια στυγνής σκλαβιάς στον τουρκικό ζυγό.

Η στιγμή συμπίπτει με δύο ακόμα σημαντικά ιστορικά γεγονότα: 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και από την σφαγή της Σαμοθράκης, την πρώτη που έλαβε χώρα στην επαναστατημένη πατρίδα μας, την 1η Σεπτεμβρίου του 1821.

Με αφορμή αυτήν την τριπλή επέτειο επιθυμούμε να φέρουμε στο προσκήνιο την πραγματική ιστορία του τόπου μας μέσα από την παραγωγή μιας ιστορικής κινηματογραφικής ταινίας. Να ζωντανέψουμε στη μεγάλη οθόνη τον ξεσηκωμό της Θράκης το 1821 μαζί με τον υπόλοιπο ελληνισμό, την σφαγή της Σαμοθράκης και την συγκλονιστική ιστορία των Πέντε Νεομαρτύρων με καταγωγή από το νησί.

πεντε

Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία, ένα ηρωικό και ομολογιακό γεγονός που διαδραματίστηκε στη Σαμοθράκη και στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης πριν από 200 χρόνια.

Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στους τόπους καταγωγής και μαρτυρίου των πέντε Αγίων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, με αρωγούς τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο και τον Σύλλογο Σαμοθρακιτών Νομού Έβρου.

Το εγχείρημα είναι τολμηρό.

Ήδη συγκεντρώσαμε ένα σημαντικό ποσό αλλά δεν αρκεί.

Για ένα αξιόλογο αποτέλεσμα η συμβολή όλων είναι απαραίτητη.

Γι’ αυτό σας καλούμε να συνδράμετε χρηματικά την προσπάθεια αυτή στον βαθμό που ο καθένας μπορεί.

Όλοι μαζί μπορούμε! Συμμετέχω – Στηρίζω Με τιμή, Πολιτιστικό Σωματείο «Εκκίνηση»

 

Τίποτα δεν είναι ανέφικτο.

Συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε πολλά!

Με την πολύτιμη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων/συλλόγων και της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξ/πόλεως-Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης ευελπιστούμε να καταφέρουμε την καταγραφή της πλούσιας ιστορίας μας ώστε να μην ξεχαστεί τίποτα.

Η παραμελημένη ιδιαίτερή μας πατρίδα, παρ΄ όλες τις θυσίες και τις προσφορές της, ποτέ δεν μνημονεύτηκε στην επίσημη ιστορία. Η λήθη είναι ο χειρότερος εχθρός της αλήθειας…

Υ.Γ. Ευχαριστούμε θερμά τον αγαπημένο μας μουσικοσυνθέτη κ.Στάματη Σπανουδάκη ο οποίος μας προσέφερε ευγενικά τις μουσικοσυνθέσεις του προς χρήση για τους σκοπούς της ταινίας.

Αρ.λογαριασμού ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ: ΙΒΑΝ GR2008800100003010301586100

για εξωτερικό GEO21 “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗ”