Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την TV100 και τον fm100

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την TV100 και τον fm100

από xper
δημοσιεύτηκε6 October, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Νέα πνοή αποκτά η συνεργασία που υπήρχε εδώ και χρόνια μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας του δήμου Θεσσαλονίκης, αφενός με την επίσημη θεσμοθέτησή της έπειτα από την υπογραφή μεταξύ τους συμφώνου συνεργασίας, αφετέρου με την διεύρυνση και εμβάθυνσή της σε θέματα έρευνας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και επικοινωνίας.

Τη συμφωνία υπέγραψαν σήμερα από την πλευρά του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ο Πρύτανης, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης και από την πλευρά της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας ο Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου Μηνάς Σαμαντζίδης, με την παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας, Γιάννη Κεσσόπουλου και της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Σταυρούλας Μαυρογένη.

Όπως επισημάνθηκε κατά την τελετή της υπογραφής, κύριος στόχος της συνεργασίας είναι αφενός η πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών της Θεσσαλονίκης, αφετέρου η ακόμη ευρύτερη αξιοποίηση του επιστημονικού, ερευνητικού και πολιτιστικού δυναμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Με βάση τη συμφωνία προβλέπεται η δημιουργία ενός συνεχούς διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο φορείς, για την προώθηση πλήθους δράσεων. Μεταξύ άλλων, αυτές θα αφορούν στην πρακτική εξάσκηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη ΔΕΠΘΕ, στη συμμετοχή καθηγητών σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε περιοδικές μετρήσεις κοινής γνώμης και δημοσιοποίηση μέσω των Δημοτικών ΜΜΕ, αλλά και στην μεγαλύτερη προβολή του Πανεπιστημίου στο κοινό της Θεσσαλονίκης μέσω των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων.

Επίσης, προβλέπεται η συνεργασία με το Τμήμα Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε επίπεδο προβολής των εκδόσεων, αλλά και παραγωγής ειδικής ετήσιας έκδοσης για την ΔΕΠΘΕ, η ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών από ερευνητικές ομάδες με τη συμμετοχή καθηγητών και φοιτητών για τα Δημοτικά ΜΜΕ, όπως και αντίστοιχη προβολή δράσεων καινοτομίας, διακρίσεων φοιτητών και καθηγητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από τα Δημοτικά ΜΜΕ.

Παράλληλα, προβλέπεται         η φιλοξενία στο εθελοντικό ραδιόφωνο FM100,6 ειδικής εκπομπής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αντικείμενο τις δραστηριότητές του, αλλά και η φιλοξενία εκπομπών και εκδηλώσεων της ΔΕΠΘΕ στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ως αμοιβαία επωφελή χαρακτήρισε τη διεύρυνση της συνεργασίας ο Πρύτανης, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, τονίζοντας την ευκαιρία που αποκτά το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας να προβάλει ακόμη περισσότερο το πολυσχιδές έργο των επιστημόνων που το στελεχώνουν, αλλά και να προωθήσει νέες εκπαιδευτικές και επιστημονικές πρωτοβουλίες. Ο ίδιος επισήμανε ότι, μέσα από τις συχνότητες των δημοτικών ΜΜΕ, δίνεται επιπλέον η δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο να εκπληρώσει την υποχρέωση που έχει κάθε δημόσιο ίδρυμα, για λογοδοσία απέναντι στην κοινωνία.

Έπειτα από το άνοιγμα που έχει αρχίσει η ΔΕΠΘΕ στην κοινωνία και τους φορείς της Θεσσαλονίκης, επόμενο βήμα ήταν η εκ νέου προσέγγιση με τα Πανεπιστήμια της πόλης, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου, Μηνάς Σαμαντζίδης.

Η θεσμοθέτηση και εμβάθυνση της ήδη προϋπάρχουσας συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι μια ευκαιρία ανοίγματος όχι μόνο στο επιστημονικό δυναμικό του Πανεπιστημίου για την παρουσίαση εξειδικευμένης γνώσης, αλλά και στο φοιτητικό κοινό του που θα μπορεί πλέον να έχει δυνατότερη φωνή μέσα από την ΔΕΠΘΕ, ανέφερε ο ίδιος.

Εξωστρέφεια στην πράξη είναι το μήνυμα της διευρυμένης και ενισχυμένης συνεργασίας που αρχίζουμε με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Βάζουμε ψηλά τον πήχη στους τομείς των κοινών δράσεών μας, που δεν θα περιορίζονται μόνον στη δημοσιογραφική κάλυψη, αλλά και σε τομείς όπως η πρακτική άσκηση των φοιτητών, οι εκδόσεις, αλλά και σε πλήθος εκδηλώσεων που θα προσφέρουν στη νέα γενιά, αλλά και θα κερδίσουν από αυτήν, σημείωσε με τη σειρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Γιάννης Κεσσόπουλος.

Την απόκτηση πέρα από επιστημονικές γνώσεις και πολύτιμων δεξιοτήτων μέσα από την πρακτική άσκηση, επισήμανε και η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Σταυρούλα Μαυρογένη, τονίζοντας επιπλέον ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τον πλουραλισμό των Τμημάτων του μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και η επιστημονική γνώση εκλαϊκευμένη μπορεί να διαχυθεί καλύτερα μέσα από τη συνεργασία με τη ΔΕΠΘΕ.