Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας ΖΕΥΣ:«Είμαστε και θα παραμένουμε έτοιμοι»:

Το μήνυμα του πιλότου της ομάδας ΖΕΥΣ:«Είμαστε και θα παραμένουμε έτοιμοι»

«Είμαστε και θα παραμένουμε έτοιμοι – Τιμή σε εκείνους που φυλάττουν Θερμοπύλες»: Συγκίνησε ο Γιακουμής Χριστόδουλος, πιλότος της ομάδας ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας με το μήνυμά του, εν πτήσει, κατά την εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη
από xper
δημοσιεύτηκε28 October, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Συγκίνησε ο Γιακουμής Χριστόδουλος, πιλότος της ομάδας ΖΕΥΣ της Πολεμικής Αεροπορίας με το μήνυμά του, εν πτήσει, κατά την εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το πρωί της 28ης Οκτωβρίου.

«Είμαστε και θα παραμένουμε έτοιμοι. Τιμή σε εκείνους που φυλάττουν Θερμοπύλες. Χρόνια Πολλά» είπε στο συγκινησιακά φορτισμένο μήνυμά του.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι το αποκορύφωμα του εορταστικού τριημέρου για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ και την απελευθέρωση της πόλης.

Το πρώτο εορταστικό τριήμερο της χρονιάς για την Θεσσαλονίκη και με σύμμαχο τον καλό καιρό, η παραλιακή λεωφόρος της πόλης πλημμύρισε ξανά από πλήθος κόσμου, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων αλλά και τις επιδείξεις της πολεμικής αεροπορίας από την ομάδα ΖΕΥΣ.

Η στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκε, με την συμμετοχή τμημάτων του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας, πολιτικής προστασίας, συλλόγων και οργανώσεων, αλλά και μαθητών από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρήλασαν σε αεροπορικούς σχηματισμούς, η επίδειξη σχηματισμών από την ομάδα ΖΕΥΣ, τα πεζοπόρα τμήματα, τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα κέρδισαν φέτος το ενδιαφέρον όλων, αφού συμμετείχαν για πρώτη φορά τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale EG και Rafale DG.

Τα μαχητικά αεροσκάφη σηκώθηκαν από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και πέταξαν σε σχηματισμούς με επιθετικά ελικόπτερα, ελικόπτερα αναγνώρισης, ναυτικών επιχειρήσεων, ανθυποβρυχιακού πολέμου και μεταφορικά ελικόπτερα.

Σε σχηματισμούς επίσης, είδαμε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, μαχητικά F 16, M 2000-5 και F-4E.

Τα μάτια όλων στράφηκαν ψηλά στον ουρανό τη στιγμή που οι πιλότοι της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team) εκτέλεσαν εντυπωσιακές ακροβατικές επιδείξεις με αεροσκάφος τύπου F-16C Block 52+.

Ειδικά φέτος πραγματοποίησαν κοινή εμφάνιση με το ιστορικό καταδιωκτικό Spitfire MJ 755, το οποίο μετά την ανακατασκευή του, πέταξε για πρώτη φορά στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι το αποκορύφωμα του εορταστικού τριημέρου για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ και την απελευθέρωση της πόλης.

Κ. Σακελλαροπούλου: «Το ΟΧΙ και η γενναιότητα του λαού μας αποτελούν από τις λαμπρότερες & ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας»

Πηγή: ΕΡΤ