Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τηλεδιάσκεψη της estiasigreece με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης

Τηλεδιάσκεψη της estiasigreece με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης

Η estiasigreece θα συνεχίσει να στοχεύει στον ρεαλισμό και στην ουσία για τη διάσωση και τον εξορθολογισμό του κλάδου. #menoumeoloimazi στην πράξη!
από xper
δημοσιεύτηκε9 February, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί η τηλεδιάσκεψη της estiasigreece με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, των Υφυπουργών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, καθώς και του Γενικού Γραμματέα κ. Θάνου Πετραλιά.
Η estiasigreece στην σχεδόν 2ωρη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, έθεσε ως προτεραιότητα την επόμενη μέρα και τον εξορθολογισμό του κλάδου συμπεριλαμβάνοντας τα παρακάτω:
🔸Μοντέλο οικονομικών πινάκων μη βιωσιμότητας του κλάδου σε κανονικές συνθήκες.
🔸Επιμέρους στρεβλώσεις του τρόπου ενίσχυσης των επιχειρήσεων του κλάδου μέσω του προγράμματος των Επιστρεπτέων Προκαταβολών (αφαιρούνται τα 534.00€ της αναστολής σε εργαζόμενους που απασχολούνται περιστασιακά και έχουν ελάχιστες πραγματικές απολαβές).
🔸Η ενίσχυση των εργαζομένων που ορθά γίνεται ΔΕΝ είναι ενίσχυση των επιχειρήσεων. Σε πολλές μικρές επιχειρήσεις λαμβάνουν λιγότερα ποσά οι ιδιοκτήτες – συνέταιροι, όταν δεν απασχολούν προσωπικό και ενισχύονται μέσω του προγράμματος των επιστρεπτέων.
🔸Στο θέμα των μισθώσεων του Αιγιαλού, ανακοινώθηκε πως θα βγει η ΚΥΑ με μειωμένες χρεώσεις λόγω της πανδημίας, μέσα στον Φεβρουάριο, και πως θα κατατεθεί νέο σχέδιο νόμου το προσεχές διάστημα.
🔸Στις επαγγελματικές μισθώσεις και στο τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με μισθώσεις που λήγουν μέσα στην πανδημία, ζητήθηκε η απαγόρευση εξώσεων και παράταση αυτών τουλάχιστον για ένα χρόνο.
🔸Οι νέες εταιρείες θα έχουν πλέον αναφορά σε ενεργό ΚΑΔ στις 04/01/2021, ο οποίος θα αφορά τόσο τις απαλλαγές ενοικίων, όσο και τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές.
🔸Το πρόγραμμα της ενίσχυσης των Παγίων συμφωνήθηκε πως είναι ένα πρόγραμμα σε σωστή κατεύθυνση και δικαιότερο, αφού ενισχύει κατά περίπτωση και όχι οριζόντια. Αναμένουμε τις λεπτομέρειες του, όπως και τους πόρους που θα είναι συνολικά διαθέσιμοι.
🔸Αποτυπώθηκε η τεράστια επιβάρυνση του ΕΦΚ στον καφέ, καθώς και αυτής του 5% στα κέντρα διασκέδασης.
Η estiasigreece θα συνεχίσει να στοχεύει στον ρεαλισμό και στην ουσία για τη διάσωση και τον εξορθολογισμό του κλάδου.
#menoumeoloimazi στην πράξη!
Πανελλήνια Πρωτοβουλία Εστίασης