Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εύη Κιρμακίδου, εικαστικός, απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών και επιμελήτρια Εκθέσεων και ο Σπύρος Κωστόπουλος, εικαστικός, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, η Ελένη Σουλουντζή και η Ναταλία Γραμματικοπούλου, που συμμετέχουν στην έκθεση του ΧΡΩΣΤΗΡΑ και η υπεύθυνη της Gallery Myro Μαριάννα Ρωσιάδου.

Ο Χρωστήρας στη Gallery Myro

Εξήντα τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες ξορκίζουν με την Τέχνη κάθε αρνητισμό
από xper
δημοσιεύτηκε19 June, 2022
ΧΩΡΙΣσχόλια

Περισσότερα από 120 έργα ζωγραφικής και χαρακτικής από νέους δημιουργούς φιλοξενούνται από την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο χώρο της Gallery Myro, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Χρωστήρας στη Gallery Myro

Εξήντα τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες του εικαστικού εργαστηρίου ΧΡΩΣΤΗΡΑΣ όλων των ηλικιών, μικρά παιδιά και ενήλικες, αποτύπωσαν σε χαρτί και καμβά τις δημιουργίες τους, αποτέλεσμα της φοίτησής τους   στο εργαστήρι τον τελευταίο χρόνο, δημιουργώντας μικρά αριστουργήματα.

Μιλώντας στην κάμερα του thessalonikilife.gr (/thesslife.gr) οι εμπνευστές, δημιουργοί και δάσκαλοι του ΧΡΩΣΤΗΡΑ

Εύη Κιρμακίδου και Σπύρος Κωστόπουλος παρουσιάζουν τα έργα των μαθητών τους.

γ

Μιλούν ακόμα για το έργο του εικαστικού εργαστηρίου τους, σημειώνοντας τη θετική επίδραση και όλα τα ευεργετήματα της καλλιτεχνικής έκφρασης στην ψυχή του ανθρώπου, ακόμα πιο βαθιά και έντονα λόγω της πανδημίας που πάγωσε πολλές δραστηριότητες και έβαλε …παύση στις ζωές μας.

Η ετήσια έκθεση των μαθητών του ΧΡΩΣΤΗΡΑ στη Myro Gallery λειτουργεί από Τρίτη έως Παρασκευή 5 με 9 το απόγευμα και το Σάββατο 11 το πρωΐ με 2:30 το μεσημέρι. 

γ

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης παρουσιάστηκε χορευτικό δρώμενο με τίτλο «SUPPRESS» σε επιμέλεια Ελένης Συνδίκα, από τη νεαρή χορεύτρια Χριστίνα Μποζίνη, η οποία το προηγούμενο Σάββατο 11.06.2022 συμμετείχε στον Διαβαλκανικό Διαγωνισμό χορού κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 16-18 ετών!

Στο thessalonikilife.gr/thesslife.gr μιλούν οι καθηγητές της Σχολής: Εύη Κιρμακίδου, εικαστικός, απόφοιτος Σχολής Καλών Τεχνών και επιμελήτρια Εκθέσεων και ο Σπύρος Κωστόπουλος, εικαστικός, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών,

η Ελένη Σουλουντζή και η Ναταλία Γραμματικοπούλου, που συμμετέχουν στην έκθεση του ΧΡΩΣΤΗΡΑ και η υπεύθυνη της Gallery Myro Μαριάννα Ρωσιάδου.

 

Ρεπορτάζ/Επιμέλεια βίντεο: Γεωργία Δερμιντζάκη

γ
   

Χορηγός: Top Hair, Δελφών 92, Θεσσαλονίκη

https://youtu.be/39IAb4FHIc0

 

Στοιχεία για τα μουσικά κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν για το βίντεο:

Music from Uppbeat (free for Creators!):

https://uppbeat.io/t/brock-hewitt-stories-in-sound/ages-ago

License code: AIS1X8UEM067AJH8

Music from Uppbeat (free for Creators!):

https://uppbeat.io/t/dan-phillipson/making-progress

License code: OLL0HJRGQZCIPT4N