Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


«Δανειζόμαστε τον πλανήτη από τα παιδιά μας. Ας τους τον επιστρέψουμε όπως τους αξίζει!» δηλώνει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, στο έντυπο που μοιράζει ο Δήμος καλώντας τους πολίτες την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στις 18.30 το απόγευμα, να τιμήσουν την ημέρα περιβάλλοντος και να χαρούν τον χώρο του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα.
Η Διοίκηση του Δήμου, εκδηλώνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για αυξημένη περιβαλλοντική προστασία, για περισσότερο καθαρό και πράσινο περιβάλλον, που αποτελεί δείγμα πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας, προτείνει στους δημότες, να περπατήσουν με φίλους ή με το κατοικίδιό τους, να στολίσουν τον χώρο με τις ζωγραφιές των μικρών μας φίλων, να φυτεύσουν στο μπαλκόνι τους, ένα από τα φυτά που θα μοιραστούν στο χώρο, να αθληθούν και να παρακολουθήσουν τις δράσεις, γνωρίζοντας το πρώην στρατόπεδο μακεδονομάχου Κόδρα, όπου το τελευταίο διάστημα γίνονται εντατικές προσπάθειες από το Δήμο για την αναμόρφωση του χώρου.
Κάποιες από αυτές είναι : Συνεχής απομάκρυνση μπαζών και ογκωδών Καθαρισμός και κοπή των χόρτων Αποξήλωση των παράνομων πρόχειρων κατασκευών Συνεχείς συντονισμένες δράσεις σε συνεργασία με το Α.Τ. Καλαμαριάς για την εκκένωση του χώρου από παράνομους καταπατητές. Περισυλλογή των αδέσποτων σκυλιών, σε συνεργασία με το ΣΥΠΠΑΖΑΘ, μεταφορά τους σε δομή φιλοξενίας και αποκατάσταση του χώρου όπου στεγαζόταν το παράνομο κυνοκομείο.
Μελέτη και σχεδιασμός για την άρση της επικινδυνότητας του χώρου με περίφραξη των κτιρίων, φωτισμό και φύλαξη. Με σημείο συνάντησης το εκκλησάκι του Αγίου Αλεξάνδρου (είσοδος από την οδό Χηλής) και σύμμαχο την καλοκαιρία του Ιουνίου, μπορούμε να βρεθούμε μέσα στην φύση, κάνοντας δύο βήματα από το σπίτι μας.
 
ThessLife|video|Ρεπορτάζ|
 
Θessaloniki Life | thesslife.gr
Ηλεκτρονικό περιοδικό για τη ζωή και τα πρόσωπα της πόλης.
 
Subscribe στo Thesslife:https://www.youtube.com/channel/UCe1t...
Thessaloniki Life @thesslife.gr
Εικονοληψία-Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Περπερίδης
Μοντάζ: Χάρης Περπερίδης
Διεύθυνση παραγωγής:Νίκος Τζιμπούκας
Σήματα |Σήμα αρχής: studio DSP Γιάννης Σανιώτης
Παραγωγή:@xpermedia https://www.facebook.com/xpermedia/
Για τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις, η ομάδα της «Xper Media» είναι κοντά σας με τους εξής τρόπους: http://xpermedia.blogspot.com/
e-mail : xpermedia@yahoo.gr
mobile : 6944.69.18.47
Τα γυρίσματα έγιναν με την Sony Cyber-shot RX10 II
Ευχαριστούμε την ADELTECH A.E. για την τεχνική υποστήριξη. http://www.adeltech.gr