Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο


Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ

Ελληνικό Cult σινεμά στις ReHaB Cinema Nights

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου θα γίνει... Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ [video]
από xper
δημοσιεύτηκε14 November, 2018
ΧΩΡΙΣσχόλια

Στο κέντρο της πόλης στην οδό Βαλαωρίτου 19 , η Rehab Pub φιλοξενεί τις Rehab Cinema Nights με προβολές αγαπημένων καλτ ταινιών.

Μια κωμική b - movie φαντασίας που παίζει με τα είδη και με τις συμβάσεις τους

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου θα γίνει...


Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ
Η επιστροφή του Κυριάκου Δελαπόρτα, 2006


Σκηνοθεσία: Ζάχος Σαμολαδάς


Παίζουν: Δημήτρης Κούρτης, Μαρία Μουρσελά, Διάνα Σκάλη, Τόνια Σουφλέρη, Θόδωρος Παπαδόπουλος

Είσοδος ελεύθερη.

Θα υπάρξει προλογισμός της ταινίας.

...διαβάζουμε από το προφίλ του σκηνοθέτη...

" Ήταν το μακρινό 1996 όταν ένα εσωτερικό οικογενειακό ανέκδοτο έγινε η βάση για την δημιουργία του χαρακτήρα του Κυριάκου Δελαπόρτα.

Έτσι ξεκίνησε μια ιστορία, ένα φιλμ νουάρ (κι όταν λέμε νουάρ εννοούμε νουάρ).

Εκείνη τη μακρινή χρόνια είχα τη χαρά να γνωρίσω έναν εξαιρετικό ηθοποιό, έναν ταλαντούχο άνθρωπο που στο πρόσωπο του είδα τον ήρωά μου, τον ιδιωτικό ερευνητή Κυριάκο Δελαπόρτα.

Ξεκίνησα τότε μια μικρού μήκους ταινία με δανεικό τίτλο από ένα αγαπημένο τραγούδι - The thing that should not be και μετά από δύο μέρες γυρισμάτων κατάλαβα πως το φιλμ νουάρ που γύριζα ήταν μια τρελή παρωδία.

Από τότε πέρασαν χρόνια και φτάσαμε στο 2006, για να επιστρέψει ο Δημήρτης Κούρτης (με τα ίδια πάντα επιβλητικά ρούχα :) ) στο ρόλο του Κυριάκου Δελαπόρτα.

Ένωσα τις δυνάμεις μου με την Anastasia Bartzoulianou που έγραψε και ξαναέγραψε σκηνές (ανατρέποντας τις ανατροπές μου πολλές φορές), στην ομάδα μπήκε ο Σταύρος Παρχαρίδης (ο καλύτερος κακός που γνώρισα ποτέ) και άλλοι πολλοί όπως ο Stavros Efkol (πιανίστας, μπαρίστας και με ματιά που "μιλάει") o Theodor Papadopoulos (κορυφαίος πράκτορας μοντέλο) η Tonia Soufle (ο πιο ευγενικός άνθρωπος σε γύρισμα) ο Dimitris Varkas (αν ποτέ γυρίσω ταινία με κομπέρ θα είναι ο ένας και μοναδικός) η Kiki Spyrou (το κορίτσι από το διάστημα) η Ageliki Medousa + Nikoletta Karadai (θεϊκές νοσοκόμες) η Αννα Γκιμπη (η λύση θα έρθει από ψηλά, λευκή θα είναι σαν το χιόνι) η Danae Georgakopoulou, (ακόμη θυμάμαι την ατάκα του πόνου) ο Sabri Chatziibram (κορυφή σε ότι κάνει) ο Stratos Kersanidis (respect και είναι τιμή να είναι κομμάτι αυτής της ιστορίας) τον Tomas Kast (Θωμά είσαι όλα τα λεφτά) με την dream team των συνεργατών μου Luceta Sinakou Konstantinos Topalis Odysseas Knavas Athina Sofi Theano Papadopoulou Kellaris Giorgis και την υπέροχη μουσική του Vasilis Papageorgiou και τους στίχους του Άγγελος Κολοκοτρώνης (Απογειώνομαι!) κατάφερα να γυρίσω μια παρωδία των αγαπημένων μου ταινιών.

Τους ευχαριστώ όλους, τους επώνυμους στο fb αλλά και όλους τους άλλους που δεν τους αναφέρω εδώ αλλά είναι κομμάτι της καρδιάς μου και της κληρονομιάς του Κυριάκου Δελαπόρτα.

Η ταινία ατύχησε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του 1997 γιατί δεν ταίριαζε με το ύφος του θεσμού.

Γέμισε όμως την "Τόνια Μαρκετάκη" στο λιμάνι στην πιο άγρια προβολή που θα μπορούσε να έχει ταινία. Προβλήθηκε στις 2 το πρωί και εκείνη η βραδιά θα μου μείνει αξέχαστη."

  Σημείωση του σκηνοθέτη: Η επιστροφή του Κυριάκου Δελαπόρτα είναι prequel και γυρίστηκε το 2006. Η κεντρική ταινία με τίτλο "Το πράγμα που δεν θα έπρεπε να είναι" γυρίστηκε το 1996 και προβλήθηκε (για πολλές φορές) το 1997. Δεν κατάφερα να γυρίσω sequel. Σενάριο υπάρχει, ιδέες πολλές αλλά...δεν υπάρχει Δελαπόρτας. Δεν κατάφερα να πείσω ξανά τον Τζίμη Κούρτη να κάνουμε κι ένα sequel. Μεγαλώσαμε, αλλάξαμε, χάσαμε τη νεανική μας τρέλα (όχι όμως το χιούμορ). Και σταδιακά, λεφτά δεν υπάρχουν, παραγωγή δεν υπάρχει και μείναμε με την όρεξη. Η επιστροφή του Δελαπόρτα προβλήθηκε στην Αμερική σε φεστιβάλ και απέσπασε καλές κριτικές. Αμερική γαρ και οι παρωδίες αρέσουν (ειδικά οι αυτοαναφορικές στο σινεμά). Τέλος ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον Τζίμη Κούρτη που θα είναι πάντα το alter ego μου, ο ιδανικός Κυριάκος Δελαπόρτας. 

Γράψε την άποψή σου

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.