Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στ. Καλαφάτης: Αυτή η χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη για τον τουρισμό

Στ. Καλαφάτης: Αυτή η χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη για τον τουρισμό

από xper
δημοσιεύτηκε18 March, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Την αισιοδοξία ότι αυτή η χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη για τον τουρισμό και στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η καθιέρωση του «πράσινου πιστοποιητικού» στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα επιτρέψει σε τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα, χωρίς γραφειοκρατία, εξέφρασε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Ήταν μια ιδέα η οποία κατατέθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από λίγους μήνες η οποία μάλιστα επικρίθηκε πολύ άδικα από την αντιπολίτευση, εκείνη την περίοδο», είπε ο κ. Καλαφάτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 107,1 της Θεσσαλονίκης.

«Η καθιέρωσή του πράσινου πιστοποιητικού θα επιτρέψει χωρίς γραφειοκρατία να οδεύουν τουρίστες προς τη χώρα μας. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα διότι ένα μεγάλο ποσοστό της τουριστικής ανάπτυξης σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη σχετίζεται με την ανάπτυξη του οδικού τουρισμού», σημείωσε και πρόσθεσε: «Σχεδιάζουμε το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, σταδιακά και παρακολουθώντας τα διεθνή και τα ελληνικά δεδομένα, και προβαίνουμε σε πράξεις που θα δίνουν ολοένα και περισσότερο οξυγόνο στον τουριστικό τομέα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη για τον τουρισμό, έναν πολύ μεγάλο κλάδο της ελληνικής οικονομίας».