Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

emprhsm;ow-EKTH

Εμπρησμός στο αυτοκίνητο του προέδρου του Ε.Κ.Θ.

Ανακοινώσεις από Γ.Σ.Ε.Ε. και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
από newsroom
δημοσιεύτηκε4 June, 2021
ΧΩΡΙΣσχόλια

Εμπρησμός σημειώθηκε σήμερα το πρωΐ σε αυτοκίνητο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε αυτό που χρησιμοποιεί ο πρόεδρός του Χάρης Κυπριανίδης. Σύμφωνα με τον φύλακα του κτηρίου, ο εμπρησμός εκδηλώθηκε γύρω στις 10 και 25 το πρωΐ.

ebrismos-aftokinito

Το Ε.Κ.Θ. εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν, στην οποία σημειώνει:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του ΕΚΘ, που ήταν σταθμευμένο μπροστά στην είσοδο του κτιρίου. Η φωτιά που προκλήθηκε από το υλικό που τοποθέτησαν άγνωστοι στο όχημα, κατασβέστηκε χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί.
Η επιλογή της επίθεσης νωρίς το πρωί, όπου η κίνηση στο δρόμο μπροστά στο ΕΚΘ, το πάρκο στο σημείο, καθώς και το ανοιχτό κτίριο στο οποίο βρίσκονταν εργαζόμενοι και πολίτες είναι αυξημένη, μας προβληματίζει έντονα και δημιουργεί ανησυχία σε όλους μας για τις συνέπειες και το αποτέλεσμα που επιδίωκαν μέσα από αυτή την καταδικαστέα επίθεση.
Ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του ΕΚΘ, έχει σίγουρα έναν συμβολισμό που είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί, αλλά αποτελεί βέβαιο ότι γίνεται σε μια περίοδο διεκδικήσεων, γεγονός που έχει το δικό του σημαντικό νόημα, καθώς βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου, για το εργασιακό νομοσχέδιο και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί το ΕΚΘ μπροστά στο κτίριό του, ενάντια στο νομοσχέδιο που όπως έχουμε επισημάνει, εμπεριέχει στοχευμένες νομικές κατασκευές και επικίνδυνες για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ιδεολογικές ακροβασίες.
Η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και η απειλή δεν μας τρομάζει, αλλά μας δυναμώνει. Δεν θα μας φιμώσουν. Θα μιλάμε, θα διεκδικούμε και θα θέτουμε υπεύθυνα, τα αυτονόητα και κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η επίθεση μας αφορά όλους. Η επίθεση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, είναι μια επίθεση στη Δημοκρατία και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Δίνουμε τη δική μας απάντηση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10/6 στις 11 το πρωί μπροστά στο ΕΚΘ.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Γ.Σ.Ε.Ε. η οποία καταδικάζει την ενέργεια

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΙ,
ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ

Ο εμπρησμός σήμερα αυτοκινήτου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης το πρωί έξω από τα γραφεία του ΕΚΘ, προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό για τους σκοπούς και τους στόχους τέτοιων ενεργειών. Ένας εμπρησμός που γίνεται σ έναν πολυσύχναστο δρόμο και μάλιστα σε ώρα αιχμής και που θα μπορούσε να έχει τραγικά αποτελέσματα.
Την ίδια ώρα άγνωστοι “χάκαραν” ιστοσελίδες Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών αλλά και της ΓΣΕΕ, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το αν πρόκειται για συντονισμένη δράση. Οι υποθέσεις αυτές πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και οι υπαίτιοι να συλληφθούν και να τιμωρηθούν.
Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι τα συνδικάτα δεν εκφοβίζονται, δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται.
Εμπρησμοί και κάθε άλλου είδους πράξη βίας, δεν είναι επίθεση μόνο στα συνδικάτα είναι επίθεση στη δημοκρατία.
Οι εργαζόμενοι έχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα για να αντιμετωπίσουν και τα συνδικάτα ήταν, είναι και θα είναι εδώ για να αγωνιστούν προς όφελος και μόνο των εργαζομένων που εκπροσωπούν.